A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/poplava-filipini-washi-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Najmanje 1.450 žrtava u poplavama na Filipinima | Politika+
Svijet

KATASTROFA: Najmanje 1.450 žrtava u poplavama na Filipinima

Gotovo 55.000 osoba još je u evakuacijskim centrima.

FOTO: Mnogi će morati još mjesecima živjeti u šatorima dok se za njih ne podignu čvrsti domovi.
FOTO: thinkprogress.org
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Broj mrtvih u poplavama na jugu Filipina naglo se povećao u utorak kada su vlasti objavile da je još 200 osoba poginulo i da bi nova mrtva tijela mogla biti pronađena.

Poplave izazvane sredinom prosinca prolaskom tropske oluje Washi usmrtile su dosad 1.453 osoba, prema najnovijim podacima koje je u utorak objavio Ured civilne obrane.

"Ima još mnogo područja koja nisu pretražena no osjeća se miris raspadnutih tijela. Ne znamo koliko je osoba poginulo u blatnoj bujici"

Deseci tijela izvučeni su iz voda kod otoka Mindanao, najvećega u filipinskome arhipelagu.

"Ima još mnogo područja koja nisu pretražena no osjeća se miris raspadnutih tijela. Ne znamo koliko je osoba poginulo u blatnoj bujici", izjavila je dužnosnica centra te procijenila da bi broj mrtvih mogao dosegnuti 2.000.

Tropska oluja Washi poharala je jug Filipina od 16. do 18. prosinca te izazvala razorne poplave u toj slabije naseljenoj pokrajini koja je zbog toga bila i lošije pripremljena za spašavanje u slučaju tropskih oluja.

Washi je napose poharala sela i sirotinjske četvrti sklepane od otpadnih materijala na pjeskovitu tlu. Gotovo 55.000 osoba još je u evakuacijskim centrima, objavile su vlasti i procijenile da će mnogi morati još mjesecima živjeti u šatorima dok se za njih ne podignu čvrsti domovi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poplava, filipini, washi