A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/robert%20perisic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Robert Perišić osvojio austrijsku književnu nagradu | Politika+
Kultura

'NAŠ ČOVJEK NA TERENU': Robert Perišić osvojio austrijsku književnu nagradu

Kroz priču o zagrebačkom novinaru i uredniku, Perišić prikazuje karaktere iz svakodnevice jedne postkomunističke zemlje.

FOTO: Robert Perišić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Roman "Naš čovjek na terenu" Roberta Perišića osvojio je Literaturpreis der Steiermaerkischen Sparkasse za 2011. iz Graza, izvijestilo je danas Hrvatsko društvo pisaca (HDP).

Za njemačko govorno područje Perišićev roman objavljen je pod naslovom "Unser Mann vor Ort", prijevod potpisuje Klaus Detlef Olof, a roman je objavio Leykam Buchverlag.

Kroz priču o zagrebačkom novinaru i uredniku u svojim tridesetima, Perišić prikazuje tipične karaktere iz svakodnevice jedne postkomunističke zemlje, koja je razorena gospodarskim problemima, političkim sukobima, konfuznim društvenim i etičkim pitanjima.

Uz glavnu radnju, tijekom koje rođak glavnog lika nestane izvještavajući iz ratnog Iraka, romanom se proteže ljubavna priča novinara s mladom glumicom u usponu.

Perišić je kolumnist i slobodni novinar, a od devedesetih piše prozu, poeziju, književne kritike i recenzije. "Naš čovjek na terenu" iz 2008. te je godine bio bestseller, a osvojio je i književnu nagradu Jutarnjeg lista.

Osim njega, austrijsku književnu nagradu dobili su austrijski autori Helwig Brunner, za pjesničku knjigu "Vorlaeufige Tage" te Wilfried Ohms za roman "Neun stunden".

Žirijem je predsjedao Markus Jaroschka, pisac i urednik uglednog časopisa "Lichtungen", a nagrade su autorima dodijeljene na svečanosti u Grazu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KNJIGE, Robert Perišić, Naš čovjek na terenu