Sport

ISTRAGA: Zdravko Mamić objašnjavao policiji: To nisu policijski dosjei, to su moje bilješke

"Mamić ne raspolaže nikakvim službenim izvodom iz kaznene evidencije."

FOTO: U TV-emisiji se moglo vidjeti da se ne radi o rukom ispisanom, već tiskanom materijalu, potcrtavanom zelenim markerom
Piše: PolitikaPlus

DORH je ovog puta brzo reagirao, pa je Zdravko Mamić nakon jučerašnje emisije Nedjeljom u 2 u kojoj je mahao papirima s 'dosjeima' vođa BBB-a, danas već ispitan u policiji. No, za sad se čini da se priča na tome zaustavlja.

"Pokrenuto je kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo odavanja službene tajne."

- Zdravko Mamić ne raspolaže nikakvim službenim izvodom iz kaznene evidencije, radi se o papiru na kojemu je napisao svoje zabilješke o pojedinim BBB. Te su mu bilješke poslužile kada ih je policiji prijavljivao za djelo nasilničkog ponašanja - kaže Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković, napominjući da je razgovor trajao kratko.

Da je pokrenuta policijska istraga kako bi se otkrilo odakle izvršnom predsjedniku Dinama policijski dosjei dvojice Dinamovih navijača,potvrdio je danas i policijski glasnogovornik.- Pokrenuto je kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo odavanja službene tajne, potvrdio je  glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, rekavši da je istraživanje pokrenuto u dogovoru s nadležnim odvjetništvom kako bi se utvrdilo jesu li dokumenti autentični, tko je izvor informacija i je li počinjeno kazneno djelo.

"Ovo su policijski dosjei od gospode koja hara", izjavio je Zdravko Mamić u Nedjeljom u 2 i iz dokumenata koje je donio sa sobom pročitao navodna kaznena djela za koja su prijavljena dvojica istaknutih Bad Blue Boysa - Thomas Bauer i Danijel Hrnjak. Hrnjak je jedan od nekolicine BBB-a koji su nedavno nepozvani upali na Mamićevu konferenciju za novinare u Dinamovim prostorijama i poručili mu "da je gotovo njegovo vrijeme". Podnoseći kaznenu prijavu protiv Mamića i cjelokupna Dinamova vodstva zbog navodnih nezakonitosti u nabavi stolica za stadion, Hrnjak je prošli tjedan izvijestio da ih je Mamić kazneno prijavio za prijetnju.