A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-103.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policijski načelnik s područja PU osječko-baranjske sređivao prometne kazne | Politika+
Crna kronika

ZLOUPORABA POLOŽAJA: Policijski načelnik s područja PU osječko-baranjske sređivao prometne kazne

Načelnika se tereti da je u nekoliko navrata stornirao kazne za određene osobe.

Piše: PolitikaPlus /Glas Slavonije

Načelnik policijske postaje s područja PU osječko-baranjske uhićen zbog zlouporabe položaja i ovlasti, te ispitan u Uskoku. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode. Prema informacijama koje je objavio Glas Slavonije, istragom su obuhvaćena još dva policijska djelatnika.Spomenuti je načelnik do daljnjega udaljen s dužnosti, a neslužbeno se doznaje da su u središtu istrage nepravilnosti vezane oko izricanja kazni za prometne prekršaje. Načelnika se, tvrde anonimni izvori, tereti da je u nekoliko navrata stornirao kazne za određene osobe.Uhićeni načelnik i njegovi partneri u zločinu navodno su bili praćeni, a telefoni su im duže vrijeme bili prisluškivani.Marko Ćaleta, glasnogovornik PZ osječko-baranjske, potvrdio je da su policija i Uskok utvrdili postojanje osnovane sumnje da su, između ostalih, i tri policajca počinila različita kaznena djela. Lista je podugačka; tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje, primanje mita, poticanje na krivotvorenje službene isprave.


Dva su policajca, među kojima i spomenuti načelnik, do daljnjeg udaljeni s dužnosti. Protiv sve trojice slijedi i pokretanje disciplinskog postupka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zlouporaba položaja, piolicijski načelnik, policija