A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/lidija%20bajuk%20i%20matija%20dedic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Božićni koncert Lidije Bajuk i Matije Dedića | Politika+
Kultura

TRADICIJA : Božićni koncert Lidije Bajuk i Matije Dedića

Na programu su bile stare hrvatske božićne narodne pjesme iz tradicionalne kulturne baštine

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska glazbenica i etnologinja Lidija Bajuk i pijanist Matija Dedić održali su u nedjelju navečer u Schubertovoj dvorani Kursalona Huebner u Beču božićni koncert predstavivši CD Zipčica.

 

Na programu su bile stare, skoro zaboravljene hrvatske božićne narodne pjesme iz tradicionalne kulturne baštine, što je i sadržaj CD-a Zipčica koji je izašao 2010. godine, a zajednički je etnološki projekt u očuvanju hrvatske glazbene baštine dvojca Bajuk-Dedić.

 

Kao gost na koncertu nastupila je i mezosopranistica Sandra Hraščanec.

 

U prepunoj Schubertovoj dvorani Kursalona bečka publika nagradila je glazbenike dugotrajnim pljeskom. Tradicionalne pjesme "Narodi nam se" i "Radujte se narodi" publika je otpjevala zajedno s glazbenicima.

 

Koncert su organizirali austrijsko-hrvatsko društvo u Beču, ogranak Matice Hrvatske u Beču i Kursalon Huebner - poznat po tome što je u njemu nekada muzicirala dinastija Strauss.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

matica hrvatska, advent u beču, matija dedić, lidija bajuk, tradicija