A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/Cesaria%20Evora.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Umrla Cesaria Evora, 'bosonoga diva' sa Zelenortskih otoka | Politika+
Kultura

IN MEMORIAM: Umrla Cesaria Evora, 'bosonoga diva' sa Zelenortskih otoka

Svjetski poznata pjevačica umrla je u 70. godini, nepuna tri mjeseca pošto je najavila da više neće održavati koncerte zbog narušena zdravlja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pjevačica sa Zelenortskih otoka Cesaria Evora prozvana "bosonoga diva" umrla je u subotu u bolnici u svojoj domovini, priopćio je tamošnji ministar kulture Mario Lucio Sousa a prenosi France presse.

Svjetski poznata pjevačica umrla je u 70. godini, nepuna tri mjeseca pošto je najavila da više neće održavati koncerte zbog narušena zdravlja. Ona je objavila da završava svoju karijeru nakon nekoliko kirurških zahvata, među kojima je bila operacija na srcu. Evora je 2008. godine pretrpjela i moždani udar tijekom turneje u Australiji.

Počela je svoju međunarodnu karijeru početkom 90-ih, kao 50-godišnjakinja, albumom "Miss Perfumado". Pjevala je u barovima Mindella, glavnoga grada zelenortskog otoka Sao Vicente, a smatrali su je kraljicom "morne", nostalgične glazbe.

U Hrvatskoj je nastupila u Zagrebu 2002. i 2007., u Puli 2003. te u Splitu 2006. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PJEVAČICA, GLAZBA, Cesaria Evora, SMRT