A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/milan-bandic-grafit.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Akcija 'Umjesto kolnikom obojanim pothodnikom' u Podsusedu | Politika+
Zagreb

AKCIJA: Akcija 'Umjesto kolnikom obojanim pothodnikom' u Podsusedu

Osim poruka protiv nasilja, organizatori su posebno naglasili i sigurnosne prednosti.

Piše: Politikaplus

U sklopu akcije Umjesto kolnikom obojanim pothodnikom, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je posjetio djecu iz sedam okolnih škola koja oslikavaju zidove pothodnika u Podsusedu.

 

Naime, nakon pothodnika Zapruđe-Utrine, podsusedski je drugi od planiranih pet pothodnika koji se smatraju potencijalno opasnima, a koji će se uskoro na ovakav način uljepšati.Akcija, ili točnije rečeno preventivni program, održava se u organizaciji Odjela za prevencije PUZ-a i Vijeća za prevencije GČ Podsused-Vrapče, s partnerima Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom.Osim estetskog uređenja i poruka protiv nasilja, droge i drugih neželjenih društvenih pojava, organizatori su posebno naglasili i sigurnosne prednosti uređivanja pothodnika. Prema riječima načelnika PU zagrebačke Tomislava Buterina, najčešći razlog stradanja pješaka na zagrebačkim prometnicama je neoprezno prelaženje preko ceste. Uređivanje pothodnika ih čini privlačnijima i sigurnijima te smanjuje pješački promet na cestama.Pozdravljajući ovu akciju, gradonačelnik je pohvalio kreacije školaraca, te se i sam potpisao na jednom zidu.