A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/angelina-jolie-plakat-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Film 'U zemlji krvi i meda' Angeline Jolie dobio nagradu od producenata | Politika+
Kultura

NAGRADA: Film 'U zemlji krvi i meda' Angeline Jolie dobio nagradu od producenata

Udruženje "Producers Guild of America" objavilo je da će taj film, njezin redateljski prvijenac, dobiti nagradu Stanley Kramer za ovu godinu.

FOTO: Angelina Jolie
Piše: PolitikaPlus/Hina

Holivudski producenti odat će priznanje američkoj glumici Angelini Jolie na prikazivanju društvenih odnosa u njezinu filmu o ratu u Bosni i Hercegovini "U zemlji krvi i meda", objavilo je udruženje američkih filmskih producenata.

Udruženje "Producers Guild of America" objavilo je da će taj film, njezin redateljski prvijenac, dobiti nagradu Stanley Kramer za ovu godinu.

Nagrada je uspostavljena 2002. godine u znak sjećanja na ovog redatelja i dodjeljuje se svake godine producentu čiji rad osvjetljava provokativna društvena pitanja na pristupačan i inspirativan način.

"'U zemlji krvi i meda' je izvanredan film koji oslikava slojevitu ljubavnu priču koja se odvija u sjeni zlodjela rata u Bosni, posebno prema ženama", priopćili su predsjednici udruženja Hawk Koch i Mark Gordon u priopćenju.

Film opisuje prijeratnu ljubav između Srbina i muslimanke koji se tijekom rata susreću u novim okolnostima kada je on zapovjednik a ona zatočenica.

Jolie i njezini suradnici objavili su kako su počašćeni priznanjem udruženja producenata koje su ranije dobila djela poput "Hotela Ruande" i filma bivšeg američkog potpredsjednika Al Gorea "Neugodna istina", koji je posvećen globalnom zagrijavanju.

Film "U zemlji krvi i meda" u SAD-u se počinje prikazivati 23. prosinca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

U zemlji krvi i meda, ANGELINA JOLIE