A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/oneciscenje_zraka_31_8bcd1751de_01.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Postignut sporazum: Presedan u ograničavanju stakleničkih plinova | Politika+
Svijet

VELIKI DOGAĐAJ: Postignut sporazum: Presedan u ograničavanju stakleničkih plinova

Postignut je sporazum kojim se ograničava emisija stakleničkih plinova i u zemljama rastućih ekonomija poput Kine i Indije.

Piše: PolitikaPlus

Na UN-ovim pregovorima o smanjenju globalnog zatopljenja prvi put u povijesti postignut je sporazum kojim se ograničava emisija stakleničkih plinova i u zemljama rastućih ekonomija poput Kine i Indije. Sporazum će do kraja 2015. biti uobličen u međunarodni ugovor koji će svi morati poštovati.

 

Sporazum je rezultat najduljeg pregovaranja u povijesti raspravljanja o klimatskim promjenama. Trajalo je 36 sati dulje od predviđenog roka.

 

Postalo je jasno da je jak pritisak na zemlje koje su se opirale promjenama, put prema rješenju. Kada smo vidjeli da Brazil podupire zakonsko ograničenje emisije stakleničkih plinova te da i SAD, ne baš tim riječima, govori slično, znali smo da su se stvari počele kretati u pravom smjeru, rekla je Connie Hedegaard, povjerenica Europske komisije za klimatološke promjene.

Na sastanku u Durbanu dogovoreno je i osnivanje fonda za pomoć siromašnim zemljama pogođenima klimatološkim promjenama. Kako će se fond puniti, još se ne zna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

staklenički plinovi, indija, kina, zagađenje