A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/anto-nobilo-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

EKSKLUZIVNO Anto Nobilo: Što sam otkrio u sedmodnevnoj istrazi? | Politika+
Crna kronika

'BOLJKOVAC NIJE KRIV!': EKSKLUZIVNO Anto Nobilo: Što sam otkrio u sedmodnevnoj istrazi?

Pronašao sam zapisnik sa sjednice iz lipnja 1945., glavni sudionik bio je čovjek kodnog imena Mića...

FOTO: Anto Nobilo
Piše: Dražen Klarić
'Svi sudionici sjednice zapisani su kodnim imenom, a kao ključna osoba sjednice naveden je tadašnji šef Okružnog komiteta a danas pokojni doktor Zlatar, u tom zapisniku kodnim imenom naveden kao Mića. U to vrijeme Josip Boljkovac bio je tek šef ispostave OZNA-e Duga Resa i nije mogao donositi takve odluke. Naime, sve važnije odluke u to vrijeme mogli su donositi samo viša instanca Komunističke partije i OZNA-e... '

Sam sam proveo detaljnu istragu i pronašao dokumentaciju koja dokazuje po čijoj je zapovjedi počinjen zločin koji se stavlja na teret mom klijentu. Garantiram da Boljkovac nije u tome sudjelovao, ustvrdio je Nobilo pred novinarima nakon što je na slobodu pušten njegov branjenik Josip Boljkovac koji je bio pod istragom i u pritvoru pod sumnjom da je sudjelovao u ratnim zločinima nakon Drugog svjetskog rata..

 

ŽESTOKA REAKCIJA
<< Karamarko uzvraća Nobilu: On od svega radi spektakl, bolje bi mu bilo da počne ozbiljno raditi!

 

NOBILO OTKRIO PRAVOG POČINITELJA?
<< BOLJKOVAC na slobodi poručio Karamarku: U laži su kratke noge! NOBILO: Propao je spektakl Tomislava Karamarka!

 

Kazao je da će sve dokaze koje je prikupio sutra predati državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

 

O čemu se tu zapravio radi provjerili smo kod Ante Nobila koji je ustvrdio kako je u sedam dana istrage došao do zapisnika sa sjednice Okružnog komiteta Komunističke partije Karlovac održane 1. lipnja 1945. godine na kojoj se donijela odluka o likvidaciji 20 simpatizera ustaša, dakle čak ne ustaša, započinje Nobilo.

 

Kaže da su svi sudionici sjednice zapisani kodnim imenom, a da je kao ključna osoba, što je uspio dešifrirati, sjednice naveden tadašnji šef Okružnog komiteta a danas pokojni, izvjesni doktor Zlatar, u tom zapisniku kodnim imenom naveden kao Mića.

 

Nobilo tvrdi da je u to vrijeme Josip Boljkovac bio tek šef ispostave OZNA-e Duga Resa i da nije mogao donositi takve odluke. Naime, napominje Nobilo, sve važnije odluke u to vrijeme mogli su donositi samo viša instanca Komunističke partije i OZNA-e.

 

- Da su se Karamarko i njegovi suradnici barem malo potrudili, a ne se bavili predizbornom kampanjom, ovo sve su mogli naći kao što sam i ja našao, naposljetklu će za PolitikuPlus Anto Nobilo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav karamarko, anto nobilo, josip boljkovac