A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/josip-boljkovac-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Matija Boljkovac: Karamarko je htio ušutkati oca jer puno zna o ubojstvu Reihla-Kira i švercu oružja! | Politika+
Crna kronika

OPTUŽBE: Matija Boljkovac: Karamarko je htio ušutkati oca jer puno zna o ubojstvu Reihla-Kira i švercu oružja!

'Nisu ga uspjeli slomiti!'

FOTO: Josip Boljkovac je od jučer na slobodi
Piše: Ivan Klarić
'One koji su po medijima zastupali ideju kako moj otac treba biti što prije uhićen i kažnjen, nisu zanimali zločini iz Drugog svjetskog rata. Oni su uhićenjem, a kada kažem oni mislim na Tomislava Karamarka, Josipa Boljkovca htjeli ušutkati osobu koja vrlo dobro zna što se događalo u Hrvatskoj početkom 90-ih. Moj otac vrlo dobro zna tko se sve bavio trgovinom i švercom oružja tada, ali je i vrlo dobro upoznat s detaljima oko ubojstva Josipa Reihla-Kira, kao i događaja u Borovu 1991. godine.'

Vijest kako je Ustavni sud donio odluku o ukidanju pritvora i istrage nad Josipom Boljkovcem, u kući Boljkovčevog sina Matije dočekana je sa zadovoljstvom.


<< EKSKLUZIVNO Anto Nobilo: Što sam otkrio u sedmodnevnoj istrazi?

 

<< Karamarko uzvraća Nobilu: On od svega radi spektakl, bolje bi mu bilo da počne ozbiljno raditi!

 

<< BOLJKOVAC na slobodi poručio Karamarku: U laži su kratke noge! NOBILO: Propao je spektakl Tomislava Karamarka!

 

Kada smo razgovarali s Matijom Boljkovcem, on nije točno znao kada će njegov otac doći kući, ali je rekao kako se čuo s Tonijem (odvjetnikom Nobilom) koji mu je rekao kako je sve gotovo i da se ne brine. Dok smo razgovarali, nekoliko puta se morao javiti na mobitel kako bi se zahvalio svim čestitarima.

 

- Moram biti zadovoljan, kako ne bi bio, bio je njegov prvi komentar kada smo ga upitali kako se osjeća nakon što je dobio informaciju kako će mu otac vrlo skoro na slobodu.

 

'Na sastanku Karamarko je okupljenima rekao kako moraju napraviti sve kako bi on vidio Boljkovca u lisicama. Kada su ga oni upitali za ostale, Manolića, Budimira Lončara i Bulata, Karamarko je izjavio kako ga nitko osim Josipa Boljkovca ne zanima.'

- Drago mi je da je tata sve ovo izdržao. Posjećivao sam ga vikendom i u zadnje vrijeme je bio sve boljeg fizičkog stanja, izgledao je jako dobro i osjećao se izvrsno. Na taj je način odgovorio onima koji su mislili kako će 91-godišnjeg starca vrlo lako slomiti, ali on se nije dao, ponosnim će glasom Matija Boljkovac.

- One koji su po medijima zastupali ideju kako moj otac treba biti što prije uhićen i kažnjen, nisu zanimali zločini iz Drugog svjetskog rata. Oni su uhićenjem, a kada kažem oni mislim na Tomislava Karamarka, Josipa Boljkovca htjeli ušutkati osobu koja vrlo dobro zna što se događalo u Hrvatskoj početkom 90-ih. Moj otac vrlo dobro zna tko se sve bavio trgovinom i švercom oružja tada, ali je i vrlo dobro upoznat s detaljima oko ubojstva Josipa Reihla-Kira, kao i događaja u Borovu 1991. godine, u jednom je dahu rekao Boljkovac junior a na naše pitanje što to zna njegov otac o tim događajima i da li njegova saznanja idu protiv aktualnog ministra unutarnjih poslova ili nekog drugog aktualnog ili umirovljenog političara, Matija Boljkovac je odbio odgovoriti.

- Ja sam vam rekao koji su razlozi uhićenja mog oca. Vi dalje kako znate, rekao je Boljkovac i nastavio.

- Mi imamo saznanja o jednom sastanku koji se dogodio u devetom mjesecu ove godine na kojem je uz Karamarka prisustvovalo još pet osoba. Na tom sastanku Karamarko je okupljenima rekao kako moraju napraviti sve kako bi on vidio Boljkovca u lisicama. Kada su ga oni upitali za ostale, Manolića, Budimira Lončara i Bulata, Karamarko je izjavio kako ga nitko osim Josipa Boljkovca ne zanima, tvrdi Matija Boljkovac i napominje kako je uz te, razlog uhićenja njegovog oca i animoziteta Karamarka prema Josipu Boljkovcu jer ga ovaj početkom devedesetih nije htio primiti u policiju, naposljetku će Boljkovac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANTO NOBILO, TOMISLAV KARAMARKO, JOSIP BOLJKOVAC