A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/josip-boljkovac-112.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

BOLJKOVAC Karamarku: U laži su kratke noge! NOBILO: Propao Karamarku spektakl! | Politika+
Crna kronika

BOLJKOVAC SLOBODAN!: BOLJKOVAC Karamarku: U laži su kratke noge! NOBILO: Propao Karamarku spektakl!

Ustavni sud poništio odluku o pritvoru, ali i daljnjoj istrazi!

FOTO: Josip Boljkovac
Piše: Ivan Klarić

Ustavni sud poništio je odluku o pritvoru Josipa Boljkovca koji je uhićen zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad civilima 1945. godine.

 

ANTO NOBILO: Moj klijent nije više ni predmet istrage. Karamarko i Brkić sve učinili u svrhu predizborne kampanje!

To je u razgovoru za PolitikuPlus potvrdio Boljkovčev odvjetnik Anto Nobilo ustvrdivši da je osim ukidanja pritvora, protiv Josipa Boljkovca prekinuta i istraga.


- Dakle, osim što je slobodan čovjek, protiv Josipa Boljkovca više nema ni istrage. Sva istraga učinjena u zadnjih mjesec dana je nezakonita. Ovo je još jedan dokaz kako je uhićenje Boljkovca bio spektakl u režiji Tomislava Karamarka i Milijana Brkića što im je trebalo za predizbornu kampnaju. Već večeras idem po Boljkovca i vodim ga doma, rekao nam je zadovoljni Nobilo kada smo ga nazvali ustvrdivši da ovih dana očekuje reakciju Državnog odvjetništva ali da ona neće ništa promijeniti i da je njegov klijent slobodan i više nije predmet istrage.

 

Negdje iza 19 sati Josip Boljkovac je izašao na slobodu i, kako prenosi Dnevnik.hr, ministru Tomislavu Karamarku poručio.

 

- U laži su kratke noge! Karamarko je imao planove da dobije veći broj birača. Ja nemam ništa osobno protiv njega, ali ovo mu neće koristiti. Ja sam vjerovao u pravdu, istaknuo je Boljkovac. Nobilo je pak za HTV izjavio ovo.

 

- Sam sam proveo detaljnu istragu i pronašao dokumentaciju koja dokazuje po čijoj je zapovjedi počinjen zločin koji se stavlja na teret mom klijentu. Garantiram da Boljkovac nije u tome sudjelovao, ustvrdio je Nobilo. Kaže da će sve dokaze koje je prikupio, među ostalim i zapisnik sa sjednice na kojoj je donesena odluka, sutra predati državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

 

Boljkovca je oko 20.30 do kuće u Vukovoj Gorici dovezao njegov odvjetnik Anto Nobilo, a dočekali su ga sin i kćer.

- Jako sam zadovoljan odlukom Ustavnog suda jer je to dokaz da je pravna država počela funkcionirati. To je zalog za budućnost. Zato zahvaljujem svom odvjetniku i sudu, a ja sam iz svega izašao čvršći jer sam ostao hladnokrvan i uspio sačuvati živce. Svi s kojima sam se susretao tijekom pritvora bili su vrlo korektni i susretljivi i na tome im zahvaljujem. Danas sam čak dobio i novi, moderni krevet. Sad kad sam se vratio doma najprije ću završiti pisanje knjige. Karamarko ne smije falsificirati povijest. Prvi poginuli policajac nije bio Josip Jović, već Goran Alavanja iz Gornjeg Karina. To je istina i nema veze koje je nacionalnosti - najavio je neke detalje nove knjige Boljkovac, prenosi Večernji list.

 

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prije nekoliko dana odbilo je žalbu Ante Nobila, branitelja Josipa Boljkovca, koji se žalio na rješenje o određivanju pritvora te na rješenje o provođenju istrage.

Županijski sud žalbu je odbio kao neosnovanu jer je vijeće smatralo da postoji osnovan stupanj sumnje da je Boljkovac počinio to za što je osumnjičen. Izvanraspravno vijeće navelo je i da se postupak protiv Boljkovca treba provesti prema starom Zakonu o kaznenom postupku s obzirom na to da se istražne radnje provode od 2003.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milijan brkić, tomislav karamarko, josip boljkovac, anto nobilo