A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/ante-kulusic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ante Kulušić se ispričao zbog 'nespretne izjave' o homoseksualcima | Politika+
Hrvatska

KAMPANJA: Ante Kulušić se ispričao zbog 'nespretne izjave' o homoseksualcima

Sa govornice je bio rekao da HDZ ne želi da "homoseksualci šetaju po Poljani'.

Piše: P/H

Ante Kulušić, predsjednik šibensko-kninskog Županijskog odbora HDZ-a i treći na stranačkoj listi za IX. izbornu jedinicu, ispričao sa danas zbog svoje, kako ističe, "nespretne izjave" na skupu stranke u Šibeniku, na kojemu je kazao da HDZ ne želi da "homoseksualci šetaju po Poljani'.

"Imamo Zakon o istospolnim zajednicama koji regulira prava takvih zajednica, ali nećemo mijenjati zakonsku definiciju braka kao životne zajednice između muškarca i žene"

Ispriku "svima koje je možda uvrijedio" Kulušić je uputio današnjim priopćenjem za medije.

"Hrvatska demokratska zajednica podupire i nastavit će beskompromisno podupirati društvene vrijednosti demokršćanskog usmjerenja - branit ćemo obitelj i one društvene vrijednosti koje u suvremenom okruženju štite pojedinca i društvo. Imamo Zakon o istospolnim zajednicama koji regulira prava takvih zajednica, ali nećemo mijenjati zakonsku definiciju braka kao životne zajednice između muškarca i žene", navodi se u Kulušićevom priopćenju.

DIP-ovo Etičko povjerenstvo ocijenilo je jučer kako je HDZ-ov kandidat Ante Kulušić spomenutom izjavom prekršio temeljne vrijednosti etičkog kodeksa koje govore da nije dopušteno pozivati na nasilje, širiti mržnju i poticati na neravnopravnost.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kampanja, homoseksualnost, izbori, ante kulušić, hdz, istospolne zajednice, brak