A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-kampanja-137.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: SDP je u svojem mandatu 60.000 rodilja otjerao na cestu | Politika+
Hrvatska

KAMPANJA: Jadranka Kosor: SDP je u svojem mandatu 60.000 rodilja otjerao na cestu

Bez stabilnog HDZ-a nema stabilne Hrvatske.

Piše: P/H

Namjera političkih protivnika HDZ-a nije da stranka izgubi izbore, već da nestane s političke scene Hrvatske, da se razmrvi, ali to se ne smije dopustiti jer bez snažne, čvrste, stabilne Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) nema stabilne Hrvatske, poručila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na predizbornom skupu poslijepodne u Šibeniku.

"Podsjetite se kako je bilo dok je SDP vodio državu. Smanjili su prava braniteljima, smanjili su prava obiteljima, prepolovili porodiljni dopust, ukinuli trogodišnji dopust za majke blizanaca ili troje i više djece, pa je 60 tisuća žena moralo na cestu. Mnoge se nisu mogle vratiti na posao, mnoge nisu imale kome ostaviti djecu. To se u uređenom, društvu gdje se poštuju obitelj i žena i ne radi"

Od članica i članova HDZ-a premijerka je zatražila da 4. prosinca izađu na izbore, a sve simpatizere stranke pozvala da razgovaraju sa svojom obitelji i prijateljima, te im objasne da postoje dva puta kojima Hrvatska može krenuti nakon izbora – potpuno lijevi put ili onaj pravi prema Europskoj uniji.

HDZ-ov put nastavlja se na politiku koja je dovela do završetka pregovora za ulazak u EU, te do završetka uspješnih reformi, a drugi put na vlast će dovesti one koji danas kažu da vjeronauk mora iz škola, da treba preispitati ugovor s Vatikanom i povući tužbu protiv Srbije, kazala je Kosor i poručila da nema povlačenja te tužbe dok se ne razriješe sva pitanja o nestalima, zatočenima i ubijenima koja muče mnoge obitelji u Hrvatskoj.

Iz Kukuriku koalicije, naglasila je, kažu i kako će im jedan od prvih poteza biti i povlačenje zakona o ništetnosti, koji kaže da nećemo trpjeti da iz Srbije stižu optužnice protiv hrvatskih građana po njihovom zakonu koji se jurisdikcijom proširio na teritorij neovisne samostalne Hrvatske. Zanimljivo je, kazala je, da niti Milanović, niti Čačić, niti Hrelja ili Jakovčić ni jednom jedinom riječju nisu osudili taj njihov zakon prema kojem se šalju optužnice protiv naših vitezova, ali su osudili hrvatski zakon. Zato se građani trebaju zapitati žele li vlast koja će vući takve poteze, istaknula je Kosor.

"Podsjetite se kako je bilo dok je SDP vodio državu. Smanjili su prava braniteljima, smanjili su prava obiteljima, prepolovili porodiljni dopust, ukinuli trogodišnji dopust za majke blizanaca ili troje i više djece, pa je 60 tisuća žena moralo na cestu. Mnoge se nisu mogle vratiti na posao, mnoge nisu imale kome ostaviti djecu. To se u uređenom, društvu gdje se poštuju obitelj i žena i ne radi", kazala je Kosor.

Ocijenila je da je ova Vlada učinila sve što je mogla u gospodarstvu s obzirom na krizu pa već dva tromjesečja Hrvatska bilježi rast BDP-a, rast dobiti gospodarstvenicima, te broja obrtnika, pa i štednje građana. To znači, kazala je Kosor, da smo se konačno "digli iznad vode" i znamo urediti svoje financije i za to nam ne treba MMF.

Čelnik šibensko-kninskog HDZ-a Ante Kulušić na skupu je, uz ostalo, kazao kako se ponadao da je Radimir Čačić (HNS), umjesto na jučerašnji skup Kukuriku koalicije, u Šibenik došao kako bi podmirio 1,4 milijuna kuna duga kojeg njegova tvrtka ima prema šibenskoj tvrtki Miab d.o.o.


Predsjednica HDZ-a J. Kosor boravila je danas, među ostalim, u Sinju, gdje je sudjelovala na misi u crkvi Čudotvorne gospe Sinjske. Zatim je na kavi s građanima predstavljala izborni program svoje stranke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, kampanja, hdz, jadranka kosor, porodiljni dopust