A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/dragan%20paravanja.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sud u Sarajevu zatražio od Hrvatske Paravinjino vraćanje u BiH | Politika+
Crna kronika

IZRUČENJE : Sud u Sarajevu zatražio od Hrvatske Paravinjino vraćanje u BiH

Zahtjev za ekstradiciju podnesen jer je za 22. prosinca jer zakazano ročište o žalbama obrane i tužiteljstva na presudu na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja

Piše: PolitikaPlus/HINA

Okružni sud u Istočnom Sarajevu zatražio je da Dragan Paravinja bude vraćen iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu kako bi se mogla donijeti drugostupanjska presuda po optužnici koja ga tereti za silovanje počinjeno u okolici Jahorine 2002. godine.

 

- Ovaj sud posredstvom Ministarstva pravosuđa BiH pokrenuo je postupak Paravinjine ekstradicije iz Hrvatske, kazala je tajnica Okružnog suda u Istočnom Sarajevu Branka Ćerić.

 

Dragana Paravinju traži i Srbija, gdje je pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Istodobno je potvrdila kako je zahtjev za ekstradiciju podnesen jer je za 22. prosinca na tom sudu zakazano ročište na kojemu će se raspravljati o žalbama obrane i tužiteljstva na presudu Osnovnog suda na Sokocu kojom je Paravinja u srpnju ove godine osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora.

 

Sedam dana nakon izricanja te presude Paravinju su pravosudne vlasti BiH privremeno izručile Hrvatskoj kako bi se tamo mogla dovršiti istraga o okolnostima nestanka Antonije Bilić iz Drniša.

 

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je nakon višemjesečne istrage ovog tjedna Paravinju optužilo za ubojstvo Antonije Bilić.

 

U utorak mu je također za dva mjeseca produžen pritvor u kojemu se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

 

Dragana Paravinju traži i Srbija, gdje je pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sud u sarajevu, bih