A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/barack-obama-213.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Obama o novim sankcijama: Iran je izabrao izolaciju | Politika+
Svijet

OSUDA: Obama o novim sankcijama: Iran je izabrao izolaciju

Moguće je preuzeti svoje međunarodne obveze ili to zaobići. Iran je izabrao put međunarodne izolacije.

Piše: PolitikaPlus

 Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u ponedjeljak kako je Iran odabrao izolaciju na međunarodnoj sceni, komentirajući najnoviju situaciju malo nakon što je njegova administracija najavila uvođenje novih sankcija protiv Irana zbog njegova nuklearnog programa.

 

"Otkako sam preuzeo dužnost jasno sam govorio kako su Sjedinjene Države spremne otvoriti novo poglavlje odnosa s Islamskom Republikom Iran, nudeći iranskoj vladi jasan izbor. Moguće je preuzeti svoje međunarodne obveze ili to zaobići. Iran je izabrao put međunarodne izolacije", ustvrdio je Obama u priopćenju.

 

Američki predsjednik kazao je kako SAD , Britanija i Kanada žele odsjeći iranski financijski sustav te da žele ohrabriti i druge zemlje da naprave isto.

 

On je dodao da su Sjedinjene Države identificirale "cijeli iranski bankarski sektor - uključujući središnju banku - kao prijetnju vladama i financijskim institucijama koje posluju s iranskim bankama.

 

Američki ministar financija rekao je sa svoje strane da njegovo ministarstvo formalno smatra Iran "izvorom velike zabrinutosti kad je riječ o pranju novca".

 

Američka državna tajnica Hilary Clinton najavila je da će i ostale zemlje "idućih dana" razmotri nove sankcije Iranu zbog njegova nuklearnog programa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

iran, kanada, izolacija