A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/miroslav-tudjman-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tuđman: HTV je objavio pismo KOS-a, a ne ono koje je napisao Glavašević | Politika+
Crna kronika

KRITIKE: Tuđman: HTV je objavio pismo KOS-a, a ne ono koje je napisao Glavašević

"Ono što je pročitano kao Glavaševićev tekst jest pismo nastalo u KOS-ovoj propagandnoj operaciji Opera'"

Piše: P/H


"Ono što je pročitano kao Glavaševićev tekst jest pismo nastalo u KOS-ovoj propagandnoj operaciji Opera sa svrhom da se demoraliziraju branitelji Vukovara koji su se borili ne samo u vojnoj blokadi nego i u potpunoj informacijskoj izolaciji."

Sveučilišni profesor Miroslav Tuđman komentirajući sinoćnji prilog u Dnevniku HTV-a o padu Vukovara, ocijenio je da je riječ "o manipulaciji kojom bi se trebalo pozabaviti etičko povjerenstvo te televizijske kuće, uključivo i suspenziju odgovornih, jer se manipulacija plasira ne samo kad obilježavamo 20. obljetnicu Vukovarske bitke nego i uoči parlamentarnih izbora".

"Ono što je pročitano kao Glavaševićev tekst jest pismo nastalo u KOS-ovoj propagandnoj operaciji Opera sa svrhom da se demoraliziraju branitelji Vukovara koji su se borili ne samo u vojnoj blokadi nego i u potpunoj informacijskoj izolaciji", ističe Tuđman.

Prema njegovim riječima, Vukovar je tada bio u informativnoj blokadi, pa ljudi uopće nisu znali što se događa u ostalim dijelovima Hrvatske, a istodobno, kako je dodao, trajali su napadi na Dubrovnik, Zadar, Gospić i druge hrvatske gradove.

Zato su tada KOS-ove dezinformacije, kako napominje, mogle imati neki učinak, ali danas, kad se zna istina, onda je to planirano ubijanje istine, a od toga u konačnici neće biti pošteđen ni Domovinski rat u cijelosti.

Komentirajući prikazani razgovor između generala Mile Dedakovića i predsjednika Franje Tuđmana, Miroslav Tuđman je rekao da se "izvadak razgovora predsjednika Tuđmana sa zapovjednikom vukovarske obrane odnosio na poruku da se treći put ne ide u uzaludni proboj preko Marinaca, a ne na evakuaciju djece iz opkoljenoga Vukovara, kako to sugerira HRT".

Tuđman podsjeća da su ti audiozapisi nastali još u radionici KOS-a, što je dokazano još na suđenju Radenku Radojčiću 1994.

U prilogu Dnevnika HRT-a sinoć je objavljeno da se ni nakon 20 godina još ne zna je li se Vukovar mogao obraniti te izvješće novinara Siniše Glavaševića, u kojem za izdaju Vukovara proziva predsjednika Republike Hrvatske Franju Tuđmana, Vladu Republike Hrvatske i zastupnike u Hrvatskom saboru.

Miroslav Tuđman od lipnja 1991. bio je dragovoljac Domvinskog rata, do prosinca 1991. vodio je Upravu za IPD MORH-a. Sudionik je većih vojnih operacija Hrvatske vojske od 1992. do 1995. Bio je voditelj Centra za strategijska istraživanja (1992. - 1993.) i član Vijeća obrane i nacionalne sigurnosti Predsjednika Republike od 1993. do 1999. Bio je ravnatelj Hrvatske izvještajne službe u dva navrata (1993.-1998. te 1999.-2000.).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vukovar, pad vukovara, siniša glavašević, kos, miroslav tuđman