A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/doktor-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Bjelovaru istrage u vezi s invalidskim mirovinama | Politika+
Hrvatska

ISTRAGA: U Bjelovaru istrage u vezi s invalidskim mirovinama

U Bjelovaru nova uhićenja zbog invalidskih mirovina Uskok je donio nalog o provedbi istrage protiv 20 hrvatskih državljana.

Piše: PolitikaPlus

 Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela udruživanja, primanja i davanja mita, pomaganja u davanju mita te protuzakonitog posredovanja, a povezano sa stjecanjem invalidskih mirovina, Uskok je donio nalog o provedbi istrage protiv 20 hrvatskih državljana, objavljeno je danas na Uskokovim internetskim stranicama.

 

Uskok navodi kako osnovano sumnja da je prvookrivljenik, kao ovlašteni vještak HZMO-a, Područna služba Bjelovar, tijekom 2011. zainteresiranim osobama, za novčanu naknadu, izdavao nalaze i mišljenja o radnoj sposobnosti, na temelju kojih su tim osobama priznavana prava na invalidske mirovine ili mirovine u većem iznosu neovisno o postojanju stvarnih osnova za to.

 

Prvookrivljenik je okupio i u zajedničko djelovanje povezao drugookrivljenika, trećeookrivljenika, četvrtookrivljenika, petookrivljenika i šestookrivljenika koji su, kako se navodi, sukladno prethodnom dogovoru, uz novčanu naknadu, pronalazili osobe zainteresirane za takvo stjecanje ili uvećanje invalidske mirovine te kontaktirali s tim osobama, upućivali ih na prikupljanje potrebnu dokumentaciju i ugovarali im sastanke s prvookrivljenikom.

 

Uskok ističe kako su od ostalih okrivljenika preuzimali zatraženi novac i dogovoreni iznos predavali prvookrivljeniku, koji je nakon preuzimanja novca izdavao dogovorene nalaze i mišljenja. USKOK je sucu istrage Županijskoga suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika. Uskok je već ranije osumnjičio skupinu liječnika iz Zagreba za prijevare s invalidskim mirovinama, a u Varaždinu s policijom je započeo opsežno istraživanje sumnjivih invalidskih mirovina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

INVALIDSKE MIROVINE, BJELOVAR, USKOK