A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dino-radja-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dino Rađa: Košarka nije više moj sport, skijanje je moja postsportska ljubav | Politika+
Sport

REKREATIVAC: Dino Rađa: Košarka nije više moj sport, skijanje je moja postsportska ljubav

Kako je bilo u počecima? Bilo je očajno. Rugali su mi se.

Piše: PolitikaPlus/HRT/Siol

O košarci nekad i sad, kao i svom novootkrivenom sportu-hobiju, u Kaprunu, austrijskom skijalištu u blizini Salzburga, novinaru slovenskog portala Siola govorio je legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa.

Kako je bilo u počecima? Bilo je očajno. Rugali su mi se. Ipak sam ja korpulentan i neobično me vidjeti na stazi. No, sve je stvar volje.

Skijanje je moja postsportska ljubav. Dok sam se profesionalno bavio sportom, nisam smio skijati niti se baviti sportovima takvog tipa. Kako sam sportaš u duši bio i ostao, skijanje me izazvalo. Učio sam ga i naučio. Guštam u njemu. Volim provesti cijeli dan na skijalištu. I ne samo jedan, rekao je 44-godišnji Splićanin, nekad sjajni centar niza europskih klubova, Boston Celticsa te reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske.


Kako je bilo u počecima? Bilo je očajno. Rugali su mi se. Ipak sam ja korpulentan i neobično me vidjeti na stazi. No, sve je stvar volje. Nije skijanje nikakav bauk, niti sam ja sada napravio nešto senzacionalno zato što sam naučio skijati. To je vrlo jednostavna stvar, samo treba imati puno volje i raditi. Ako to činiš od jutra do mraka, nema nikakvog problema, objasnio je Rađa.


Govoreći o košarci, pokazivao je očito nezadovoljstvo i zasićenost, gotovo pa averziju prema sportu koji ga je proslavio: Današnja košarka nije više onaj sport kojim sam se ja bavio. Slabo je pratim. NBA me ne zanima, a tijekom cijeloga prošlog Europskog prvenstva nisam pogledao nijednu utakmicu. Tako da praktički nisam ni pozvan govoriti ništa o EP-u. Čitao sam doduše novine, no znate kakvi su novinari: mogu biti subjektivni i objektivni, dobronamjerni i zlonamjerni.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dino rađa, košarka, nba, skijanje