A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/david-cameron-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

David Cameron: Budućnost Britanije je u fleksibilnom i otvorenom EU-u | Politika+
Svijet

PREMIJER: David Cameron: Budućnost Britanije je u fleksibilnom i otvorenom EU-u

Napuštanje EU-a nije u našem nacionalnom interesu, rekao je Cameron.

FOTO: David Cameron
Piše: PolitikaPlus/Hina

Velika Britanija mora ostati dio Europske unije kako bi zaštitila svoje ekonomske interese no Europa poslije krize se ne smije pretvoriti u kruti blok s moćima da našteti onima na periferiji, rekao je u ponedjeljak britanski premijer David Cameron.

Cameron je u govoru o vanjskoj politici na banketu gradonačelnika grada Londona postavio pitanje "kakvu Europu želimo?". "Onu s fleskibilnošću mreže, ne krutosti bloka, čije ustanove pomažu povezujući i jačajući njene članove kako bi napredovali u vibrantnom svijetu, a ne da ih u tome zadržava", rekao je.

"Napuštanje EU-a nije u našem nacionalnom interesu", rekao je Cameron po tekstu govora koji je njegov ured unaprijed objavio. "Van nje bi završili poput Norveške, izloženi svakom pravilu jedinstvenog tržišta donesenom u Bruxellesu ali bez mogućnosti da oblikujemo ta pravila".

"I vjerujte mi, da nismo bili tamo pomoći pisati ta pravila bila bi napisana bez nas, najvećeg podržavatelja otvorenog tržišta i slobodne trgovine, a ishod nam se ne bi sviđao", upozorio je Cameron.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

EUROPSKA UNIJA, VELIKA BRITANIJA, DAVID CAMERON