A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/slavko%20kojic%20100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Slavko Kojić: Grad kao vlasnik Holdinga nema nikakva upravljačka prava | Politika+
Zagreb

VLASNIČKI ODNOSI : VIDEO Slavko Kojić: Grad kao vlasnik Holdinga nema nikakva upravljačka prava

Sadašnje stanje je neodrživo, rekao je predstojnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

Piše: Vanja Vučković. Video: PolitikaPlus TV

Predstojnik zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo, i predstojnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić naglasili su da je sadašnji pravni odnos Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba kao njegovog vlasnika neodrživ, jer Grad kao formalni vlasnik Holdinga nema nikakvog utjecaja na upravljačka prava i poslovanje Holdinga.

 

SLAVKO KOJIĆ: Grad kao vlasnik Holdinga, poduzeća koje je izuzetno bitno za funkcioniranje grada, nema nikakva upravljačka prava i ima "sužen manevarski prostor",  unatoč recesijigrad uredno izvršava svoje financije obaveze prema Holdingu.

- Zagrebački Holding nije uplatio 100 milijuna kuna prikupljenih od građana na račun Zagrebačkih otpadnih voda, trećina iznosa ZGH-u odlazi ZET-u, a Grad nema pravo pravo glasa,  upozorio je pročelnik  Kojić.

 

Kojić rekao je da situacija koje je nastala odlukom gradske Skupštine, koja je ustrojila Skupštinu trgovačkog društva, stvara probleme Gradu u upravljanju Holdingom.

 

Grad kao vlasnik Holdinga, poduzeća koje je izuzetno bitno za funkcioniranje grada, nema nikakva upravljačka prava i ima "sužen manevarski prostor", rekao je  Kojić i naglasio da unatoč recesiji i smanjenju proračuna, grad uredno izvršava svoje financije obaveze prema Holdingu.

 

- Slijedom odluke Gradske Skupštine koja je formirala paraizvršnu vlast odnosno Skupštinu Trgovačko društvo, nemamo pravo ni mogućnost utjecaja niti na planiranje, niti na kadrovsku politiku, čime nam je uskraćeno neotuđivo pravo da kao vlasnik upravljamo svojom imovinom Imamo samo papire u obliku udjela, ali se na nas prebacuje odgovornost,  rekao je Koić uvjeren kako ovakvog apsurda nema nigdje u svijetu.

 

Nepravilnosti u odnosu Grada i Holdinga oštro je osudio i Ladislav Prežigalo

 

- Upozoravali smo Holding na nerealnost planskih postavki i davali smjernice gospodarskog oporavka i zaštite standarda građana još 2008., no povratne informacije nismo nikada izravno dobili  rekao je Prežigalo, također ograđujući Grad od bilo kakve krivnje.

 

Prežigalo je upozorio i na neke od konkretnih problema poput duga Zagrebačkog otpada od 100 milijuna kuna, ne iskljuvši mogućnost tužbe i ovršne naplate, kao i činjenice da skoro pola subvencija koji prosljeđuju Holdingu odlazi u ZET.

 

- Unatoč očitim odstupanjima realizacije od planiranih postavki, nisu donijeli rebalanse planova poslovanja ni za ovu ni za prošlu godinu – upozorio je Prežigalo.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zet, gradska skupština, milan bandić, ladislav prežigalo, SLAVKO KOJIĆ