Zagreb

DONACIJE: Božićni dar Beča starijim Zagrepčanima

Odlučili umjesto kupnje božićnih darova, svotu od 81.400 kuna darovati u dobrotvorne svrhe.

Piše: P/H

Agencija kontaktnog ureda grada Beča "Compress" darovala je božićnu donaciju od 81.400 kuna Zakladi grada Zagreba "Zajednički put" za starije Zagrepčane, a simboličnu uručenju čeka u gradskoj upravi nazočio je gradonačelnik Milan Bandić.

Odlučili umjesto kupnje božićnih darova, svotu od 81.400 kuna darovati u dobrotvorne svrhe.

Upraviteljici Zaklade "Zajednički put" Ines Vrban ček je uručila voditeljica odjela za komunikaciju Compressa u Beču Natascha Borozan.

Borozan je rekla kako je Compress tvrtka koja radi 15 godina za grad Beč te kako su se odlučili umjesto kupnje božićnih darova, svotu od 81.400 kuna darovati u dobrotvorne svrhe te su izabrali Zakladu "Zajednički put". Rekla je kako Compress pomaže i sudjeluje u organizaciji mnogobrojnih zajedničkih projekata između Zagreba i Beča, kao što su su bili Bečki dani u Zagrebu ili okrugli stolovi i stručni seminari.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je na daru, rekavši: "Hvala vam što ste prepoznali ovu hvale vrijednu akciju naše Zaklade 'Zajednički put' i što pomažete naše sugrađane najmudrije generacije, starije životne dobi, jer je i svrha i cilj zaklade da se njima pomogne."

Na novinarski upit računa li i on jednoga dana na pomoć te zaklade, Bandić je odgovorio kako se kaže da se "čovjeku barem dijelom vrati od onoga koliko je učinio dobrih djela". "Dobro se vraća dijelom, a zlo u paketu. Budući da ja zlo nikad nisam pomislio, a kamoli učinio, a puno sam toga dobra učinio, pa ako mi se dijelom vrati, pa i malim, ja ću biti zadovoljan", rekao je zagrebački gradonačelnik.

Upraviteljica Zaklade "Zajednički put" Ines Vrban je, zahvalivši na daru, prvoj stranoj donaciji zakladi, rekla da još treba odlučiti za što će biti namijenjen taj novac, no da će biti vrlo racionalni. Također je rekla kako joj je vrlo drago što je to dar gospodina u trećoj dobi (vlasnik tvrtke Compress). Istaknula je da je jedan od znakova zaklade i štednja namijenjena najpotrebitijima te je i njihov novi slogan "Ulaganje u Zakladu je ulaganje u budućnost".

Vrban je rekla da je gotovo stotinjak ljudi u dvije i pol godine od zaklade tražilo pravnu pomoć zbog sklopljenih ugovora o doživotnom uzdržavanju. Pomogli smo da se i raskinu neki ugovori, sklopljeni na štetu starijih ljudi, dodala je Vrban.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, Ines Vrban