A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/ratko-macek-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ratka Mačeka USKOK sumnjiči za kupovanje medija novcem iz crnih fondova | Politika+
Hrvatska

FIMI MEDIJA: Ratka Mačeka USKOK sumnjiči za kupovanje medija novcem iz crnih fondova

Maček je navodno s oko 400 tisuća eura kupovao Osječku televiziju i Hrvatski list.

FOTO: Ivan Jarnjak
Piše: PolitikaPlus

Bivši glasnogovornik HDZ-a i vlade Ratko Maček došao je u pratnji odvjetnika nešto prije 11 sati u sjedište USKOK-a na ispitivanje u svojstvu osumnjičenog u istrazi oko crnog fonda HDZ-a, zbog kojega je od nedavno i sama stranka pod istragom.

Maček je jedan od novoosumnjičenih u istrazi slučaja Fimi medija, a, po pisanju tiska, sumnjiči ga se jer je navodno s oko 400 tisuća eura iz crnog fonda vodio "akciju" kupovanja Osječke televizije i zadarskog Hrvatskog lista. Od jutros je u USKOK-u i bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak koji je također osumnjičen u istrazi oko crnog fonda HDZ-a.

 

Maček je u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici došao u pratnji odvjetnika Tihomira Rubeše i okupljenim novinarima nije želio dati izjavu niti odgovoriti na upit hoće li pred uskokovim istražiteljima iznijeti obranu ili se braniti šutnjom. Maček je jedan od novoosumnjičenih u istrazi slučaja Fimi medija, a, po pisanju tiska, sumnjiči ga se jer je navodno s oko 400 tisuća eura iz crnog fonda vodio "akciju" kupovanja Osječke televizije i zadarskog Hrvatskog lista. Od jutros je u USKOK-u i bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak koji je također osumnjičen u istrazi oko crnog fonda HDZ-a.

 

Jarnjak je u USKOK stigao oko 8 sati uz odvjetnika Petra Pavkovića. Po do sada u medijima objavljenim podacima, USKOK Jarnjaka sumnjiči kao odgovornu osobu u HDZ-u koja je pomagala u punjenju stranačkog crnog fonda iz kojeg su se, među ostalim, navodno financirale i predizborne kampanje. Riječ je o istrazi u slučaju Fimi media koju je USKOK nedavno proširio i na samu stranku HDZ kao pravnu osobu te na Jarnjaka, Mačeka, bivšeg premijera Ivu sanadera, bivšeg rizničara stranke Mladena Barišića te bivšu blagajnicu HDZ-a Branku Pavošević.

 

Prije dva tjedan kada je predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdila da je istraga proširena i na njezinu stranku te još nekoliko osoba, kraj nje je bio i potpredsjednik stranke Jarnjak koji je rekao da još nije dobio potvrdu da se protiv njega provodi istraga ali da će se svakako odazvati na razgovor s USKOK-om. U istrazi izvlačenja novca iz državnih poduzeća i ministarstava preko privatne tvrtke Fimi medija, po kojoj je afera i dobila naziv, ukupno je osumnjičeno 19 osoba te HDZ kao pravna osoba. Na zahtjev USKOK-a sud je toj stranci blokirao nekretnine.

 

Mediji nagađaju kako se sumnja da je u HDZ, koji posljednjih osam godina predvodi vladajuću koaliciju, nezakonito slilo oko 30 milijuna kuna od kojih su se navodno financirale HDZ-ove predizborne kampanje i predsjednička kampanja sadašnje premijerke Jadranke Kosor.
HALLOWEEN
BRREEAKING NEWS! USKOK izišao na izbore i pomeo HDZ!
Sudbina HDZ-a sad ovisi o jednom čovjeku, no to nije
Mladen Bajić već - Ivan Jarnjak.


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CRNI FONDOVI, HDZ, RATKO MAČEK, IVAN JARNJAK