A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/iaea_boardroom-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Najdetaljnije optužbe do sada: Iran razvija nuklearno oružje | Politika+
Hrvatska

IAEA: Najdetaljnije optužbe do sada: Iran razvija nuklearno oružje

U izvješću agencije za atomsku energiju stgle detaljne optužbe na račun Irana kako nuklearni program okreće prema vojnoj uporabi.

Piše: PolitikaPlus

Izvješće Međunarodne agencije za atomsku energiju o Iranu sadržava dosad najdetaljnije optužbe, u izvješću se navodi  da je nuklearni program te zemlje usmjeren prema razvoju oružja i vojnoj uporabi.Objavio je to CNN citirajući zapadne diplomate koji znaju što stoji u izvješću čija je objava najavljena za sutra ili prekosutra. Oni tvrde da studija IAEA ne nudi drugo objašnjenje za te napore Irana, osim da nastoji razviti nuklearno oružje. Sjedinjene Države i druge zapadne sile sumnjaju da je iranski nuklearni program usmjeren prema razvoju oružja, iako Teheran tvrdi da je u miroljubive svrhe.SAD traži priliku da poveća pritisak na Iran, uključujući moguće jačanje postojećih sankcija iranskom financijskom i bankarskom sektoru, uz dodatni politički pritisak. Sve to SAD može primijeniti sam ili u koordinaciji sa saveznicima, ali se Washington također nada da će UN i druge međunarodne organizacije dodatno diplomatski izolirati Iran, navodi CNN.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

oružje, iran, nuklearni program, iaea