A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-josipovic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Cantus: Autorski album Ive Josipovića nastajao tijekom izborne kampanje | Politika+
Kultura

GLAZBENA TRIBINA: Cantus: Autorski album Ive Josipovića nastajao tijekom izborne kampanje

S Katarinom Krpan svirao je između dvaju izbornih krugova.

FOTO: Ivo Josipović
Piše: PolitikaPlus/Hina

Diskografska kuća Cantus je u sklopu 48. glazbene tribine, koja se održava u Opatiji, predstavila 17 glazbenih CD-a i šest notnih izdanja izdanih u proteklih godinu dana.

Ivo Josipović na autorskom albumu radio je tijekom svoje predizborne kampanje, a s Katarinom Krpan svirao je između dvaju izbornih krugova.

Među ostalima, predstavljen je i autorski album hrvatskog predsjednika Ive Josipovića na kojem su prikupljene skladbe za klavir i čembalo u izvedbi Katarine Krpan. Josipović, koji je nazočio predstavljanju u hotelu Imperial, rekao je da su snimke na albumu sjajne. Dodao je da je u jednoj od skladbi na albumu, "Passo sempio", po kojoj nosi naziv cijeli album, svirao četveroručno s Katarinom Krpan.

Kazao je da je taj album nastajao tijekom njegove predizborne kampanje, a da je s Katarinom Krpan svirao između dvaju izbornih krugova.

Katarina Krpan je na predstavljanju odsvirala Josipovićeve klavirske Varijacije.

Predstavljeni su i autorski albumi skladatelja Petra Bergama i Viktorije Čop, album "Tradicija glagoljaškog pjevanja u Hrvatskoj", 5. svezak Antologije hrvatske zborske glazbe, album puhačkog kvinteta Simply Brass nazvan "Camminate", klavirska glazba Brune Bjelinskoga u izvedbi pijanista Berislava Arlavija, "Snoviđenja" sopranistice Klasje Modrušan (dvostruki album duhovnih i svjetovnih solo pjesama hrvatskih autora), zajednički CD "Prijateljstvo" klarinetistice Marije Pavlović i pijanistice Martine Filjak.

Predstavljena su i dva festivalska izdanja - 17. hrvatski dječji festival i Zagrebfest '10, kantautorski album Mirjane Pospiš "Priča od davnina", glazba za četiri tube u izvedbi Kvarteta tuba XL ("102% TUBA"), dva obljetnička izdanja - 80 godina Simfonijskog orkestra HRT-a i70 godina Tamburaškog orkestra HRT-a, te "Starohrvatska misa iz Punta na otoku Krku" kao i novi album Tamare Obrovac i njenog Transhistria ansambla "Madirosa", snimljen s gudačkim orkestrom, a objavljen u suradnji s Aquarius Recordsom.

Skladbu "Canto Peregrino" za solo flautu Marka Ruždjaka, čiji je notni zapis predstavljen, izveo je flautist Dani Bošnjak.

Cantus je predstavio i notne zapise Prve simfonije Petra Bergama, zbirku zborova "Plava vrata" Tomislava Uhlika, "Gravitacije" Viktorije Čop, klavirski ciklus "Etide u bojama" Frane Đurovića te zbirku dječjih pjesama "Djeca nose svjetove na dlanu" izvedenih na 17. hrvatskom dječjem festivalu prošle godine.

Glazbenu tribinu organizira Hrvatsko društvo skladatelja, a cilj je promidžba stvaralaštva hrvatskih suvremenih skladatelja ozbiljne glazbe. Ovogodišnja glazbena tribina, koja se održava od 3. do 6. studenoga, sastoji se od devet koncerata, šest praizvedaba, dvije tribine o zaštiti autorskih prava i prezentacije novog koncepta Muzičkog salona zagrebačkoga Studentskog centra.

Tribina se održava uz potporu Ministarstva kulture, zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, grada Opatije, Primorsko-goranske županije, opatijske turističke zajednice, Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačke banke te u suradnji s javnom ustanovom Festival Opatija.