Hrvatska

OPTUŽBE: Stipe Mesić: Gadafi je likvidiran zbog nafte!!!!

Činjenica je da mnoge kompanije duguju velika sredstva za naftu Libiji. Ne mogu se oteti dojmu da je dug razlog svega ovoga.

Piše: PolitikaPlus/Dnevnik.hr

Gost Dnevnika Nove TV bio je bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić koji je ustvrdio kako je uhićenje Josipa Boljkovca posljedica predizborne kampanje. Osvrnuo se i na pobunu u Libiji te ustvrdio kako je pukovnik Gadafi likvidiran zbog dugova za naftu.

 

Svijet je svjedočio zvjerskom ubojstvu Gadafija. Često ste govorili kako ste bliski - Kako ste se osjećali kad ste primili tu vijest?

 

Svjetskoj javnosti je plasirano 'tamo je jedna diktatura, jedan rigidan režim a doći će demokrati i humanisti. Činjenica je da mnoge kompanije duguju velika sredstva za naftu Libiji. Ne mogu se oteti dojmu da je dug razlog svega ovoga. Od mene je bilo zatraženo da prenesem poruke Gadafija, što sam i učinio. Prijedlog je bio zaustaviti pucanje i održati izbore nakon čega bi Gadafi bio povijesna činjenica. Toga nije bilo

 

Je li Vas šokiralo da nitko od zapadnjačkih čelnika nije reagirao na sam način ubojstva, postupanje s tijelom kasnije, činjenicom da svjetske medijske kuće to prikazuju bez ikakvih ograda? Jeste li očekivali reakciju - Obama je Nobelovac za mir.

 

Mene čudi da su ljudi koji se predstavljaju kao humanisti premalo reagirali na takve snimke.

 

Ovoga tjedna uhićen je Josip Boljkovac. Jeste li kontaktirali s njemu bliskim osobama, odvjetnikom? Hoćete li mu kako pomoći?

 

Kontaktirao sam s njegovim sinom. Ako će biti moguće ja ću ga posjetiti.

 

Vaša prva reakcija bila je dosta oštra. Slažete li se da treba raščistiti sa zločinima iz doba komunizma?

 

Ja se slažem da treba raščistiti sa svim zločinima koji su se dogodili na našem području.

 

Imate li kakvu poruku ministru Karamarku?

Davno sam poručio Karamarku da je antifašistička borba najsvjetlija stranica u povijesti Hrvatske. Othrvati se najstrašnijem zlu u povijesti čovječanstva, to smo mi učinili. Je li bilo tu zločina? Vjerojatno je. U Francuskoj je likvidirano nekoliko tisuća kvislinga. Nitko to ne opravdava. Treba to gledati u povijesnom kontekstu. Nitko ne treba biti zaštićen dokazom.

 

Događaj je to dalek 70 godina, ali mi nismo čuli još niti jedan dokaz. To su samo indicije, ali ne bih ulazio u posao policije.

 

Često slušamo u posljednje vrijeme basnoslovne cifre o imovini dužnosnika. Otkrijte nam tko je prijatelj koji vam je posudio dva milijuna kuna za novi stan?

 

Jednog dana to ću reći, ali sada nema potrebe s tim opterećivati hrvatsku javnost. Nisam još prodao stan i ovim putem pozivam kupce. To nije bitno. Ja sam u svom radnom vijeku zaradio dosta novca, ali smo moja obitelj i ja novac angažirali na druge načine.

 

Niste se aktivno uključili u izbore, hoćete li javno dati potporu nekoj opciji? Kome?

 

Neću se upuštati u stranačke procjene, ja ću podržati projekte. Sjećate se one jamstvene kartice HDZ-a? Bilo bi dobro vidjeti što je ostalo od toga. Sada vidimo malo ostvarenja. Na kraju imaš vlast takvu kakvu zaslužuješ. Poruka treba biti transparentna da se vidi što se i kako nudi.

 


 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

josip boljkovac, komentar, gadafi, stipe mesić