A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/unesco.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

SAD obustavio uplate UNESCO-u nakon primanja Palestine | Politika+
Svijet

BRZA ODLUKA: SAD obustavio uplate UNESCO-u nakon primanja Palestine

"Trebali smo UNESCO-u uplatiti 60 milijuna dolara u studenom, ali nećemo", rekla je novinarima glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sjedinjene Države u ponedjeljak su obznanile da će obustaviti uplate UNESCO-u nakon primanja Palestine u tu UN-ovu agenciju.

"Trebali smo UNESCO-u uplatiti 60 milijuna dolara u studenom, ali nećemo", rekla je novinarima glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland.

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu, odlučila je u ponedjeljak u Parizu primiti Palestinu kao punopravnu članicu sa 107 glasova za, 52 suzdržanih i 14 glasova protiv.

"Današnje glasovanje o primanju Palestinske samouprave u UNESCO preuranjeno je i kontraproduktivno u odnosu na cilj međunarodne zajednice o postizanju mira - potpunog, pravednog i trajnog mira na Bliskom istoku", izjavio je ranije u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

Nakon što su 20 godina, od 1984. do 2003., bojkotirale UNESCO,. Sjedinjene Države su do sada aktivno sudjelovale u programima agencije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sad, palestina, unesco