A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/snjeg-sad-reuters.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Snježna oluja odnijela devet života, milijuni domova bez struje | Politika+
Svijet

NEVRJEME: Snježna oluja odnijela devet života, milijuni domova bez struje

Najmanje tri osobe poginule su, a tri milijuna kućanstava ostalo je bez struje u rijetko snažnoj listopadskoj snježnoj oluji na sjeveroistoku SAD-a.

FOTO: Reuters
Piše: PolitikaPlus

Najviše napadalog snijega, 80 centimetara, izmjerno je u mjestu Jaffreyju u New Hampshireu, po podacima nacionalne meteorološke službe. Samo 45 kilometara sjeveroistočno od New Yorka napadalo je 48 centimetara snijega.

 

Težak i mokar snijeg oštetio je električne vodove od Zapadne Virginije do Mainea. Bez struje je oko tri milijuna kućanstava. Države New York, New Jersey, Connecticut i Massachusetts proglasile su izvanredno stanje od vremenske nepogode. Guverner Connecticuta Dannel Malloy izjavio je da ovoliko ljudi nije ostalo bez struje u povijesti te države. U New Jerseyju bez struje je ostao i guverener Chris Christie u svojoj kući. Maine, New Jersey i Massachusetts objavili su kako očekuju da će do potpunog povratka opskrbe električnom energijom proći nekoliko dana, a u Connecticutu bi to moglo potrajati cijeli tjedan.

 

Poremećen cestovni, željeznički izračni promet



Znatno je poremećen cestovni, željeznički i zračni promet u tom dijelu Sjedinjenih Država. Oluja, koja je počela u subotu, oslabila je donekle u nedjelju popodne po mjesnom vremenu iznad sjevernih država Nove Engleske. 
Lokalni mediji javljaju da je 48 putnika bilo blokirano 13 sati u Amtrakovom vlaku za Boston nakon odrona kamenja na prugu. U subotu je 126 putnika zračne kompanije JetBlue provelo sedam sati u zrakoplovu blokiranom na pisti zračne luke Bradley u Haftfordu u Connecticutu.



Živote je dosad
izgubilo devet osoba. Šest u prometnim nesrećama izravno povezanima s olujom, a tri u ostalim nesretnim slučajevima.  Države New York, New Jersey, Connecticut i Massachusetts proglasile su izvanredno stanje od vremenske nepogode. U gradu New Yorku palo je 7,3 centimetra snijega, najviše u listopadu od 1969. godine. (Hina)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

snjeg, snježna oluja, sad