Hrvatska

IZBORNE IGRICE : VIDEO Bandić demantira HSS: Ja na izbore izlazim samostalno!

Hoće li HSS i Milan Bandić na izbore zajedno? Bandića kaže: NE, Friščić kaže: MOŽDA a Vuletić: DA.

Piše: Ilijana Grgić

Je li informacija da Milan Bandić i HSS u prvoj izbornoj izlaze zajedno na izbore samo puštanje probnih balona da se vidi kako "javnost diše " ili je riječ o brzopletosti?

 

Ako pitate zagrebačkog gradonačelnika onda je sve jasno. Milan Bandić ponovio je kako on na izbore izlazi samostalno.

 

Prvi čovjek HSS u Hrvatskoj Josip Friščić također nema konkretnih informacija da bi njegova stranka na izbore bar što se tiče prve izborne jedinice išla s Bandićem, dok Darko Vuletić kaže da idu. Milan Bandić, sve ih demantira. 

S druge strane, i prvi čovjek HSS u Hrvatskoj Josip Friščić također nema konkretnih informacija da bi njegova stranka na izbore bar što se tiče prve izborne jedinice išla s Bandićem .

 

- Naša svaka izborna jedinica, odnosno izborni stožer dobije pravo da razgovara, na temelju programa. U prvoj izbornoj jedinici su razgovarali sa gradonačelnikom Bandićem. Do predsjedništava to još uvijek nije došlo, jesu li se oni programski uskladili ili je bio razgovor samo o listama , to ćemo tek čuti na sjednici predsjedništava, rekao je Friščić

 

Ono što je za sada jedino jasno, a to je da se o tome razgovaralo. A možda je koordinator Hrvatske seljačke stranke za prvu izbornu jedinicu Darko Vuletić možda malo prerano izašao informacijom.

 

Podsjetimo, on je dan prije izjavio da je postignut načelan dogovor s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore HSS-a i Nezavisne liste Milana Bandića u prvoj izbornoj jedinici.

 

To nije nikakva novina. Radi se o dugogodišnjoj suradnji između gradonačelnika Zagreba i gradskog HSS-a, što je u stvari i bio temelj za postizanje dogovora, reko je tom prilikom Vuletić.

 

Rekao je da je tu odluku potvrdio izborni stožer prve izborne jedinice i odbor gradske organizacije HSS-a grada Zagreba.

 

Prva izborna jedinica obuhvaća sjeverozapadni dio Zagrebačke županije te dio centra i zapada Grada Zagreba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

josip friščić, HSS, Milan Bandić