A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/vrtić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pojava E. coli u kostrenskome dječjem vrtiću pod kontrolom | Politika+
Zdravlje

BAKTERIJA: Pojava E. coli u kostrenskome dječjem vrtiću pod kontrolom

Trenutačno ne rade tri odgajateljice u kojih je pronađen štetan tip bakterije E. coli

Piše: PolitikaPlus/Hina

 

Pojava bakterije Escherichie coli u odgajateljica Dječjeg vrtića "Zlatna ribica" u Kostreni je pod punom kontrolom u suradnji s mjerodavnim Zavodom za javno zdravstvo, rekla je za Hinu ravnateljica vrtića Ingrid Lončarić.

 

Trenutačno ne rade tri odgajateljice u kojih je pronađen štetan tip bakterije E. coli, a dvije, koje su također bile pozitivne na nalaz te bakterije, nakon kontrole su se vratile na posao, izvijestila je ravnateljica dodajući da nijedno dijete iz vrtića, po informacijama pedijatara, nije oboljelo.

 

Prve zaraze vrtićkog osoblja tom bakterijom otkrivene su u rujnu redovitim godišnjim sanitarnim pregledima, a još nekoliko nalaza bakterije potvrđeno je ovog mjeseca. Odgajateljice u kojih je pronađena bakterija ostaju na bolovanju do kontrolnog pregleda. Ako se utvrdi da je bakterija nestala, vraćaju se na posao bez opasnosti od širenja zaraze. Preostale dvije zaražene odgajateljice kontrolni pregled obavit će u ponedjeljak, rekla je ravnateljica Lončarić.

 

Istaknula je da se u vrtiću provode pojačane mjere dezinfekcije prostorija, predmeta i igračaka po uputama mjerodavnog zavoda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dječi vrtić