A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/T-U-V/novi_vlak-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Stiže sedam novih vlakova za prigradsku željeznicu Zagreba | Politika+
Zagreb

MODERNIZACIJA : Stiže sedam novih vlakova za prigradsku željeznicu Zagreba

Modernizaciju u prigradskoj financirale su Hrvatske željeznice i Grad Zagreb.

Piše: PolitikaPlus

Putnici na prigradskoj željezničkoj liniji koji kreću iz Harmice u 5.26 sati prema zagrebačkom Glavnom kolodvoru ali i oprema Dugom Selu mogu reći da se voze u najmodernijem prigradskom vlaku u Hrvatskoj.

 

U prototip novog hrvatskog elektromotornog vlaka uloženo gotovo 39 milijuna kuna, a u pripremi je ugovor za izradu još sedam takvih vlakova.

 

Jedan od putnika u prigradskoj željeznici koji se vozio u novom vlakam ističe kako je zadovoljan vožnjom.

U prototip novog hrvatskog elektromotornog vlaka uloženo gotovo 39 milijuna kuna, a u pripremi je ugovor za izradu još sedam takvih vlakova.

 

- Nema više truckanja, novi vlak veliki je pomak u odnosu na one stare i po kvaliteti vožnje a vidim da se vodilo računa i o prijevozu invalida i roditelja s kolicima, lakše se ulazi a i dobro je što vas prije dolaska na stanicu upozore o kojem se stajalištu radi, ističe Pavle Čondrić, koji za prijevoz na posao u središtu grada uglavnom koristi prigradsku željeznicu.

 

Modernizaciju u prigradskoj financirale su Hrvatske željeznice i Grad Zagreb. Vlak je nastao temeljem ugovora o razvoju i gradnji prototipa koji su 2. studenoga 2009. godine sklopili HŽ Putnički prijevoz i TŽV Gredelj.

 

Dugačak je 75 metara, a može postići najveću brzinu od 160 km/h. Ima kapacitet od 189 sjedaćih mjesta te još 271 stajaće mjesto. Predviđeno je mjesto za prijevoz najviše tri bicikla i jednih invalidskih kolica

 

Svečano predstavljanje “svemirskoga” vlaka Zagrepčani, podsjetimo, nisu dočekali zato što je uoči same svečane vožnje došlo do njegova kvara.

 

Ipak vlak već neko vrijeme vozi besprijekorno, a od početka ovog tjedna vozi 15 puta dnevno

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, GLAVNI KOLODVOR, GRAD ZAGREB, hrvatske željenice, davor jelavić