A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/julia-timosenko-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

EU zbog slučaja Timošenko otkazao posjet Janukoviča Bruxellesu | Politika+
Svijet

EU-UKRAJINA: EU zbog slučaja Timošenko otkazao posjet Janukoviča Bruxellesu

"Posjet je odgođen za dan kada uvjeti budu povoljniji za napredak u bilatarelnim odnosima."

FOTO: Julija Timošenko
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Europska unija otkazala je za četvrtak dogovoren posjet Bruxellesu ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča, objavila je u utorak Europska komisija koja će pričekati razvoj događaja nakon prijeporne sudske presude izrečene oporbenoj čelnici Juliji Timošenko.

Predsjednik Viktor Janukovič trebao je u Bruxellesu razgovarati s s predsjednikom EU Hermanom Van Rompuyom i s predsjednikom Europske komisije Joseom Mauelom Barrosoom.

"Posjet je odgođen za dan kada uvjeti budu povoljniji za napredak u bilatarelnim odnosima", rekla je Pia Ahrenkilde Hansen, glasnogovornica EK i naglasila da posjet nije otkazan već "već odgođen sine die".

EU se želi uvjeriti da je Ukrajina napredovala u području vladavine prava i neovisnosti pravosuđa. Europski izvori kazali su u petak za AFP da nakon osude bivše premijerke Julije Timošenko, Bruxelles od Janukoviča očekuje donošenje "konkretnih" mjera za jačanje pravne države.

Prvostupanjski sud u Kijevu prošlog je utorka osudio Timošenko na sedmogodišnju kaznu zatvora i plaćanje odštete od 200 milijuna dolara zbog sklapanja ugovora o kupnji ruskog plina što je bilo, prema ocjeni sudaca, zloporaba njezinih ovlasti. Obrana bivše premijerke najavila je žalbu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

julija timošenko, viktor janukovič, ukrajina