A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/putin.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vladimir Putin: U Rusiji neće biti prosvjeda Okupirajmo Wall Street | Politika+
Svijet

UVJEREN: Vladimir Putin: U Rusiji neće biti prosvjeda Okupirajmo Wall Street

'Stotine tisuća ljudi, ne samo šačica odbačenih, nego stotine tisuća izlaze na ulice i zahtijevaju ono što njihove vlade nisu u stanju ispuniti.'

FOTO: Vladimir Putin
Piše: PolitikaPlus/Hina

Ruski premijer Vladimir Putin u ponedjeljak je branio plan da se poveća socijalna potrošnja, a globalnim korporativnim čelnicima poručio je da on tako sprečava prosvjede kakvi su se za vikend održali u Sjedinjenim Državama i Europi.

Putin je rekao kako je odobrio dvoznamenkasto povećanje socijalnih davanja i tako sprečava slične nerede u Rusiji.

"Stotine tisuća ljudi, ne samo šačica odbačenih, nego stotine tisuća izlaze na ulice i zahtijevaju ono što njihove vlade nisu u stanju ispuniti", rekao je Putin na sastanku s dvadesetak globalnih direktora, među kojima su bili Robert Dudley iz British Petrola i Indra Nooyi iz Pepsicoa.

"Ako se to (socijalna potrošnja) ne dogodi, doći ćemo u situaciju kakvu vidimo u razvijenim gospodarstvima", rekao je Putinu prvom javnom komentaru na pokret Okupirajmo Wall Street koji se iz Sjedinjenih Država brzo proširio svijetom.

Putin odavno kritizira neumjerenost Wall Streeta, a Sjedinjene je Države nazvao parazitom koji tiska previše dolara.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

wall street, rusija, vladimir putin, prosvjedi