A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/fidel%20castro.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sergej Lavrov: Fidela Castra u Rusiji duboko poštuju | Politika+
Svijet

IZJAVA: Sergej Lavrov: Fidela Castra u Rusiji duboko poštuju

Comandantea Fidela u našoj zemlji duboko poštuju, rekao je šef ruske diplomacije tijekom predstavljanja u Moskvi memoara oca kubanske revolucije, koji je u kolovozu navršio 85 godina.

FOTO: Fidel Castro
Piše: PolitikaPlus/Hina

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je, u povodu izlaska memoara Fidela Castra u Rusiji, odao počast kubanskome komunističkom vođi, "jednom od najeminentnijih državnika našeg doba", kojega "duboko poštuju" u Rusiji.

"Comandantea Fidela u našoj zemlji duboko poštuju", rekao je šef ruske diplomacije tijekom predstavljanja u Moskvi memoara oca kubanske revolucije, koji je u kolovozu navršio 85 godina. "Veliki patriot, priznat je kao jedan od najeminentnijih državnika i političara našeg doba", istaknuo je Lavrov.

Nakon višegodišnje "šutnje" Castro je 2010. izdao memoare u dva toma, u kojima iznosi događaje i doživljaje iz pobjedničkih bitaka vođenih 1958. s borcima Fulgencija Batiste u Sierra Maestri. Memoari su napisani u suradnji s nekoliko novinara i povjesničara, a u Rusiji su izdani u 2.000 primjeraka.

Nakon zahlađenja odnosa između dviju bivših država saveznica iz razdoblja Hladnog rata, Kuba i Rusija ponovno su se približile u posljednjih nekoliko godina, osobito nakon posjeta Havani, krajem 2008. predsjednika Dmitrija Medvedeva te početkom 2009., posjetom Moskvi predsjednika Raula Castra.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rusija, sergej lavrov, fidel castro, kuba