A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/policija-103.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Učenica naručila premlaćivanje, a batinaši istukli pogrešnog dječaka! | Politika+
Zagreb

NASILJE U ŠKOLI: Učenica naručila premlaćivanje, a batinaši istukli pogrešnog dječaka!

Skupina od sedam ili osam mladića, koje je angažirala, okomila se na posve pogrešnog dječaka.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Mjesto radnje: učionica drugog razreda X. gimnazije u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Vrijeme radnje: 26. rujna ove godine. Trebalo je to biti mirno, uobičajeno poslijepodne na satu glazbenog odgoja, no preraslo je najprije u verbalno, a potom i fizičko nasilje koje se iz učionice preselilo na ulicu i ondje eskaliralo, piše Večernji list.

 

Bilo je smišljeno i naručeno, baš kao i neki dan u Splitu, gdje je brutalno pretučena 14-godišnja učenica Osnovne škole Gripe. No, za razliku od splitskog slučaja gdje su dvije nasilnice pronašle svoju žrtvu, ovaj najnoviji zagrebački slučaj promašio je "metu" pa je stradao posve nedužni dječak. Svi su vršnjaci, 16-godišnjaci.

 

Počelo je sasvim bezazleno. Zanemarujući pravilo prema kojem učenici moraju sjediti po abecednom redu, na mjesto učenika M. M. sjela je učenica D. M. Iako je dječak nekoliko puta zatražio da se makne s njegova mjesta, djevojčica je to odbila. Tada je, kako je poslije utvrdila nazočna profesorica, uslijedio verbalni pa i fizički obračun, "vrlo neugodan i neprimjeren i s jedne i s druge strane".

Bio je to tek prvi čin jedne mučne predstave. Drugi čin odigrao se već sutradan, u režiji djevojčice D. M., no pokazalo se da se u silnoj želji za odmazdom malo preračunala. Skupina od sedam ili osam mladića starijih od 18 godina, koje je angažirala, okomila se na posve pogrešnog dječaka B. M., za kojega pričaju da je najmirniji učenik u razredu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nasilje u školi