A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/azbestni-krov-022.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Školska nastava počela, a oni tek sad uklanjaju azbest | Politika+
Zagreb

GRADSKI (NE)PLAN: Školska nastava počela, a oni tek sad uklanjaju azbest

Pregovori škole, Grada i roditelja još traju, a prema riječima ravnatelja – zdravlje djece svima je na prvom mjestu.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/VLM

Krov od azbesta OŠ “Vladimir Nazor” Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport naumio je promijeniti baš sada, na početku školske godine. Radovi su već trebali početi i završiti u ožujku, no nakon pobune zabrinutih roditelja školski odbor zaustavio je gradski naum.

 

U strahu za zdravlje svoje djece koja svakodnevno borave u prostorijama škole te njezinu okruženju, a koja bi bila izložena opasnim azbestnim česticama u zraku, roditelji su se pobunili. Od gradskog su pak Ureda, kako doznajemo, primili odgovor “da će se radovi odvijati vrlo pažljivo i da će se prekinuti ako bude problema”. Zdravlje djece prioritet je i za ravnatelja Ivicu Brkića, koji za sada ne želi reći što će i kako dalje učiniti.

 

– I Gradu i školi i roditeljima zdravlje djece na prvom je mjestu. Tražimo neku alternativu i dogovori traju. Struka mora procijeniti, no trenutačno ne znam što će biti. Hoće li se radovi odgoditi ili će se djeca seliti nekamo u drugu školu dok oni budu trajali, ne bih htio komentirati – kazao je ravnatelj Ivica Brkić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OŠ VLADIMIR NAZOR, AZBEST