A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dominique-strauss-kahn-imf-107.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prekinuta istraga protiv Strauss-Kahna: 'Samo' seksualno zlostavljanje? | Politika+
Svijet

SLOBODAN: Prekinuta istraga protiv Strauss-Kahna: 'Samo' seksualno zlostavljanje?

Tužiteljstvo je objavilo da dokazi ukazuju na seksualno zlostavljanje, što je manje ozbiljan prekršaj od pokušaja silovanja, i ima kraći rok zastare.

FOTO: Dominique Strauss-Kahn
FOTO: Arhiv
Piše: P/H

Francuski tužitelji u četvrtak su odustali od istrage optužbe za pokušaj silovanja, koju je novinarka i spisateljica Tristane Banon podnijela protiv bivšeg izvršnog direktora MMF-a Dominique Strauss-Kahna, prenose mediji.

Tužiteljstvo je objavilo da dokazi ukazuju na seksualno zlostavljanje, što je manje ozbiljan prekršaj od pokušaja silovanja, i ima kraći rok zastare.

Tužiteljstvo je objavilo da dokazi ukazuju na seksualno zlostavljanje, što je manje ozbiljan prekršaj od pokušaja silovanja, i ima kraći rok zastare. Banon je optužila Strauss-Kahna za pokušaj silovanja 2003. godine, dok je s njim radila intervju. Njezina optužba pojavila se kad je Strauss-Kahn optužen za silovanje sobarice u New Yorku, u predmetu u kojem je optužba kasnije odbačena, izvijestio CNN.

Francuski tužitelji su u priopćenju naveli kako je "jasno da, zbog nedostatka dokaza, tužiteljstvo ne može pokrenuti postupak za pokušaj silovanja, no činjenice pokazuju da se slučaj može opisati kao seksualno zlostavljanje".

Prema francuskom zakonu, zastara za pokušaj silovanja je deset godina, a za seksualno zlostavljanje je tri godine.

Odvjetnik Tristane Banon odluku je opisao kao pobjedu:

"Strauss-Kahn će se morati zadovoljiti da je neosuđeni seksualni napadač, zaštićen zastarom, koja mu je omogućila da izbjegne kazneni progon, ali ne i legitimnu sumnju", rekao je odvjetnik David Koubbi.

Strauss-Kahnova odvjetnica je izjavila da odluka znači da je njezin klijent "potpuno očišćen" od optužbi.

Strauss-Kahn je podnio ostavku na mjesto direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) nakon što ga je hotelska sobarica u New Yorku optužila za pokušaj silovanja ranije ove godine. Još uvijek je tuženik u građanskoj parnici u SAD-u koju je pokrenula njegova navodna žrtva u New Yorku, sobarica Nafissatou Diallo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Dominique Strauss-Kahn, Tristane Banon, Nafissatou Diallo