A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eurozona-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Plan za spas eurozone propao u slovačkom parlamentu? | Politika+
Mojbiz

GLASOVANJE: Plan za spas eurozone propao u slovačkom parlamentu?

BRATISLAVA - Slovačka je zadnja zemlja eurozone koja još nije prihvatila jačanje EFSF-a.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Slovačka vlada izgubila je u utorak navečer glasovanje u parlamentu o povjerenju sazvano u vezi plana snaženja europskog kriznog fonda (EFSF) no očekuje se da će paket proći u drugom glasovanju jer odlazeća premijerka planira zatražiti pomoć oporbe.

Slovačka je zadnja zemlja eurozone koja još nije prihvatila jačanje EFSF-a.

Rezultat je očekivan jer je manji partner u vladajućoj koaliciji rekao da će se suzdržati u glasovanju. Ostalih 16 zemalja euro zone već je ratificiralo plan kojim se daju veće ovlasti Europskom fondu za financijsku stabilnost (EFSF).

Glavna slovačka oporbena stranka, lijevi SMER, je rekao da će biti spreman razgovarati o potpori EFSF-u nakon što vlada padne.

Slovačka je zadnja zemlja eurozone koja još nije prihvatila jačanje EFSF-a. Vladina koalicija podijeljena je oko tog pitanja, a premijerka Iveta Radičova u utorak je kazala svojim koalicijskim partnerima da će glasovanje o budućnosti Slovačke u Europi pretvoriti i u glasovanje o povjerenju vladi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slovačka, efsf, eurozona