A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-400.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Ne bojim se sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem! | Politika+
Hrvatska

RAZGOVOR: Jadranka Kosor: Ne bojim se sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem!

'Ići ću na izbore, bit ću negdje na listi HDZ-a, kada dođe vrijeme, znat će se na kojoj listi. Građanima je bitno u ovom trenutku da znaju naš program i bez problema ću se pojaviti na sučeljavanju s Milanovićem, ukoliko to izborna pravila dopuste.'

Piše: PolitikaPlus/Dnevnik.hr. Video: Dnevnik.hr

Premijerka Jadranka Kosor je u većini svojih odgovora u intervjuu za Dnevnik Nove TV temu prebacivala na SDP i Zorana Milanovića i njezini odgovori nisu bili direktni.


Jadranka Kosor izjavila je kako se ne boji sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem iz SDP-a te kako je to priča koju šire mediji.

 

- Ići ću na izbore, bit ću negdje na listi HDZ-a, kada dođe vrijeme, znat će se na kojoj listi. Građanima je bitno u ovom trenutku da znaju naš program, rekla je premijerka. Dodala je da će se bez problema pojaviti na sučeljavanju s Milanovićem, ukoliko to izborna pravila dopuste.

Osvrnula se i na probleme radnika Đakovštine. Rekla je kako će ministar poljoprivrede Petar Čobanković razgovarati s radnicima i pokušati pronaći problem.

 

- Razumijem da je radnicima dosta, ali kada bi Vlada bila odgovorna, bilo bi jednostavno. Svatko tko ima problem, upire prstom u Vladu, rekla je Kosor i dodala da razumije radnike koji kažu da se boje gladi.

Na pitanje kako komentira Đakićevu izjavu, premijerka Kosor naglasila je kako želi da tijekom kampanje i pretkampanje bude međusobno uvažavanje svih prema svima.

 

- Kada je Goran Beus Richembergh rekao da su zastupnici HDZ-a obična banda, pravobranitelj nije reagirao, kada nam iz SDP-a govore da smo zločinačka organizacija, nitko ne reagira, rekla je Kosor i dodala.

 

- Nisam sretna zbog Đakićeve izjave, apsolutno mu to nije trebalo, odgovorila je na pitanje.

Prebacila se na Zorana Milanovića koji ju je u Dnevniku Nove TV prozvao da nije platila svoj stan.

 

- To je laž, a ostalo je samo na tome. Milanovića niste pitali kako je kupio drugi stan? Rekao je da će prodati prvi stan, a svi znamo da je dobio kredit na koji nije imao pravo. Evo, ja vam govorim o nejednakim mjerilima, rekla je Kosor.

 Vandoren nije kritizirao Vladu zbog Zakona o ništetnosti

Istakla je kako je potrebno na predizbornim skupovima ohrabrivati HDZ-ove članove riječima 'mi se vas ne bojimo'.

 

- Oni koji su u stanju prema političkim protivnicima ponašati se kao neprijateljima, obrušiti se s neviđenim uvredama, s prijetnjama da nas treba zabraniti, što je rekao Ostojić i slikao se s britvom. To izaziva tjeskobu, zato kažemo da se nikoga ne bojimo, HDZ je stranka čestitih ljudi, pojasnila je premijerka.

Premijerka se osvrnula i na Zakon o ništetnosti.

 

- Ja, predsjednik i oporba imamo različito mišljenje. Oni nemaju odgovor kako zaustaviti progon branitelja, rekla je premijerka i naglasila kako zbog spornog zakona nije dobila kritike iz Bruxellesa.

 

- Jeste li vidjeli ta pisma, Vandoren nije kritizirao Vladu, rekao je samo da trebamo biti oprezni, rekla je premijerka.

Pred kraj razgovora premijerka Kosor vratila se na današnje objavljivanje koordinatora HDZ-ovih lista. Na pitanje kako to da na listi nema Ivana Jarnjaka, premijerka je odgovorila s protupitanjem 'tko kaže da ga neće biti'.

 

- Mi pokazujemo novi potencijal HDZ-a. Bit će to kombinacija novih i starih ljudi, nova imena koja mogu realizirati gospodarski program HDZ-a, rekla je premijerka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JOSIP ĐAKIĆ, SDP, HDZ, ZORAN MILANOVIĆ, JADRANKA KOSOR