Hrvatska

STVAR IZBORA : Radimir Čačić: Kukuriku koalicija je alternativa. Hrvatska zaslužuje bolje!

Poruke šalju i vlast i oporba, pitanje je samo tko je to u stanju ostvariti a odgovor je Kukuriku koalicija

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska može, mora i zaslužuje puno bolje, temelji za to postoje i to može ostvariti samo Kukuriku koalicija, izjavio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić uoči sjednice stranačkog Središnjeg odbora.

 

Dodao je da aktualna vlast nudi samu sebe i kontinuitet, a da je definitivno dokazala da ne zna i ne može, jer je pokazala kako "i od dna ima gore" s obzirom na dodatno smanjenje industrijske proizvodnje (4,4 posto) i izvoza (18,2 posto) u prošlom mjesec.

 

RADIMIR ČAČIĆ: Imamo alternativu u Kukuriku koaliciji za koju, ako ništa drugo, građani mogu gajiti nadu da su sposobniji pošteniji i da su u stanju zemlju izvući iz krize i blata u kojem se nalaz

- Imamo alternativu u Kukuriku koaliciji za koju, ako ništa drugo, građani mogu gajiti nadu da su sposobniji pošteniji i da su u stanju zemlju izvući iz krize i blata u kojem se nalazi, kazao je Čačić.

 

- Nije sasvim svejedno tko će ostvariti gospodarski rast i zapošljavanje, privlačenje ulaganja primarno u proizvodnju; takve poruke šalju i vlast i oporba, pitanje je samo jedno - tko je to u stanju ostvariti i samo je jedan izbor - Kukuriku koalicija, naglasio je Čačić.

 

VESNA PUSIĆ: Vlada kruži zemljom kao putujuća družina, i u HDZ-ovoj je kampanji koja je poprimila obilježja ispod svake civilizacijske razine i europskih vrijednosti.

Predsjednica saborskog Kluba zastupnika (HNS-HSU) Vesna Pusić najavila je da će se HNS u pretkampanji usredotočiti na mogućnosti koje se pružaju i kako ostvariti ciljeve utvrđene programom Kukuriku koalicije.

 

- Vlada kruži zemljom kao putujuća družina, i u HDZ-ovoj je kampanji koja je poprimila obilježja ispod svake civilizacijske razine i europskih vrijednosti, ustvrdila je Pusić.

 

- Nasuprot tome, mi ćemo čuvati dostojanstvo zemlje i kulture i svoje osobno kako bismo se nakon izbora, bez obzira tko na njima pobijedi, mogli pogledati u lice, istaknula je Pusić.

 

Odgovarajući na novinarski upit kako ocjenjuje prijedlog zakona o ništetnosti srbijanskih optužnica, Pusić ga je ocijenila farsičnim i u funkciji mobiliziranja HDZ-ovih birača, jer se, kako tvrdi, za te optužnice znalo i prije izbijanja skandala.

- Da je zakon donesen ne bi imao pozitivnog utjecaja, nego bi štitio potencijalne ratne zločince, kao što je to rekao i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, izjavila je Pusić.

 

Na pitanje je li zadovoljna kampanjom za Europsku uniju, Vesna Pusić je kazala da je "zapravo i nema" te da bi ju, s obzirom na razinu komunikacije i povratak retorike s početka 90-tih u predkampanji, trebalo ostaviti za poslije izbora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, izbori, kukurikukoalicija, hns, vesna pusić, RADIMIR ČAČIĆ