A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nafta_ptice%20-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Novi Zeland: Iz nasukanog broda istječe nafta, mrlja duga 5km | Politika+
Svijet

EKOLOŠKA KATASTROFA : Novi Zeland: Iz nasukanog broda istječe nafta, mrlja duga 5km

Još uvijek nije jasno zašto je brod udario u greben u vrijeme dok je more bilo mirno.

Piše: PolitikaPlus

Novozelandske spasilačke ekipe trude se pretovariti naftu iz teretnog broda koji se nasukao u Zaljevu Plenty kako bi spriječili ekološku katastrofu.  Još uvijek nije jasno zašto je brod udario u greben u vrijeme dok je more bilo mirno.

 

Meteorološka služba predviđa pogoršanje vremenskih uvjeta od ponedjeljka poslijepodne pa se radi na tome da se nafta hitno iskrca iz broda Rena.

 

Brod Rena, dužine 236 metara sa 25 članova posade, nasukao se na greben i jako je oštećen. Plovi pod liberijskom zastavom, a njegov vlasnik je tvrtka Costamare Inc. sa sjedištem u Grčkoj.

Dužnosnici strahuju da će brod potonuti, što bi moglo izazvati najgore zagađenje mora u posljednih nekoliko desetljeća ako u njemu ostane 1700 tona nafte.

 

Iz broda je već procurilo oko 20 tona nafte u zaljev i nastala je naftna mrlja duga pet kilometara zbog koje je već uginuo veliki broj morskih ptica.

 

 Novozelandski premijer John Key došao je vidjeti  vidjeti mjesto nesreće u blizini luke Taurange i rekao je da su pokrenute dvije vladine istrage kako bi se utvrdilo kako je došlo do toga da brod udari u greben u povoljnim vremenskim uvjetima.

 

Nesreća, koja se dogodila na području bogatom florom i faunom, gdje žive kitovi, dupini, pingvini i tuljani, čini se nobjašnjivom, kazao je premijer.


Brod Rena, dužine 236 metara sa 25 članova posade, nasukao se na greben i jako je oštećen. Plovi pod liberijskom zastavom, a njegov vlasnik je tvrtka Costamare Inc. sa sjedištem u Grčkoj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nasukani brod, nafta, tankeri, ekokatastrofa, novi zeland, ptice