A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/sirija-106.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Medvjedjev poručio Asadu: Provedite reforme ili idite! | Politika+
Svijet

RUSIJA-SIRIJA: Medvjedjev poručio Asadu: Provedite reforme ili idite!

Medvjedjev se pokušava oprati nakon što je Asada zaštitio u Vijeću sigurnosti.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Ruski predsjednik Dmitrij Medvjedjev izjavio je da bi sirijski čelnici trebali odstupiti sa svojih položaja ako ne mogu provesti reforme no upozorio je i Zapad da ne pokušava svrgnuti predsjednika Bašara al-Asada.

"Rusija se protivi tomu da Zapad određuje promjene u Siriji."

Čini se da Medvjedjevljeve izjave za cilj imaju potaknuti Asada na kompromis i popraviti sliku Rusije nakon što je blokirala nacrt rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a koji je osuđivao grubi obračun sirijskih vlasti s prodemokratskim prosvjednicima. On je također rekao da se Rusija protivi tomu da Zapad određuje promjene u Siriji.


"Koristimo naše kanale i aktivno surađujemo sa sirijskim čelništvom, tražimo da sirijsko čelništvo aktivno provodi nužne reforme", prenijela je agencija RIA riječi Medvjedjeva njegovom predsjedničkom Vijeću sigurnosti.

"Ako sirijsko čelništvo nije sposobno voditi takve reforme morat će otići no ta se odluka ne smije donijeti u NATO-u ili određenim europskim državama. Nju treba donijeti sirijski narod i sirijsko čelništvo", rekao je ruski predsjednik.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dmitrij medvjedjev, bašar al asad, dmitri medvedev, sirija, rusija, arapsko proljeće