A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/omv-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

OMV bi mogao prodati imovinu u istočnoj Europi i u Italiji | Politika+
Energetika

PLANOVI: OMV bi mogao prodati imovinu u istočnoj Europi i u Italiji

Prihodi bi išli za povećanje unosnijeg odjela za proizvodnju prirodnog plina.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Austrijska naftna i plinska grupa OMV razmatra mogućnost prodaje rafinerija i benzinskih postaja u nekim istočnoeuropskim zemljama i u Italiji i upotrijebiti prihode za povećanje unosnijeg odjela za proizvodnju prirodnog plina, izvijestila je češka TV postaja CT 24.

OMV-ov glasnogovornik nije izravno želio komentirati izvješće, ali je podsjetio na OMV-ov program prodaje imovine, najavljen prošlog mjeseca u Istanbulu.

Skupina istočnoeuropskih zemalja obuhvaća Češku, Mađarsku, Slovačku, Bugarsku i Bosnu i Hercegovinu a OMV želi prodajom imovine do 2014. ostvariti prihod od oko milijardu eura, objavila je češka postaja.

Informacija se temelji na OMV-ovoj novoj poslovnoj strategiji, u koju je postaja dobila uvid, citirajući konkretno najavu glavnog izvršnog direktora OMV-a Gerharda Roissa.

OMV-ov glasnogovornik nije izravno želio komentirati izvješće, ali je podsjetio na OMV-ov program prodaje imovine, najavljen prošlog mjeseca u Istanbulu.

"Kao dio OMV-ove korporativne strategije i zbog vrlo izazovnog tržišnog okruženja, OMV je odlučio razmotriti mogućnosti optimizacije portfelja u segmentu rafinerijske obrade i marketinga", rekao je.

"To je nužno kako bi rafinerije i markteing ostali važan dio OMV-ova budućeg poslovanja. Budući da nije donesena konačna odluka koja će imovina u segmentu rafinerija i marketinga biti prodana, nećemo komentirati glasine na tržištu", dodao je.

Samo je vrijednost mreže benzinskih postaja u Češkoj procijenjena na četiri milijarde čeških kruna (217,1 milijun dolara), izvijestila je TV-postaja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

omv, gerhard roiss