A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/BORUT%20PAHOR.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Borut Pahor: Nisam sklon stvaranju 'velike koalicije' nakon izbora | Politika+
Regija

STAV: Borut Pahor: Nisam sklon stvaranju 'velike koalicije' nakon izbora

'Moj koncept vođenja vlade i koncept Janeza Janše ne idu zajedno, zato neka onaj tko dobije povjerenje birača na izborima vodi vladu, a drugi neka ostane u opoziciji.'

FOTO: Borut Pahor
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik slovenskih Socijalnih demokrata (SD) i aktualni premijer Borut Pahor izjavio je da nije sklon stvaranju "velike koalicije" nakon prijevremenih parlamentarnih izbora 4. prosinca.

 

'Moj koncept vođenja vlade i koncept Janeza Janše ne idu zajedno, zato neka onaj tko dobije povjerenje birača na izborima vodi vladu, a drugi neka ostane u opoziciji.'

"Postoji niz razloga zbog kojih nisam sklon velikoj koaliciji. Moj koncept vođenja vlade i koncept Janeza Janše ne idu zajedno, zato neka onaj tko dobije povjerenje birača na izborima vodi vladu, a drugi neka ostane u opoziciji", rekao je Pahor u razgovoru za Slovensku televiziju.

Pahor je tako komentirao neke analize po kojima stvaranje "velike koalicije" dviju najjačih stranaka nakon izbora nije isključeno zbog potrebnih promjena za prevladavanje ekonomske krize, kao i zbog sličnog rejtinga obiju stranaka.

Janša tvrdi da je Pahorova koalicijska vlada lijevog centra zemlju dovela !u gaoniju" zbog pretjerana zaduživanja i slabe ekonomske politike, a glavni moto njegove stranke na izborima bit će "Slovenija može bolje".

Pahor s druge strane tvrdi da su ekonomske teškoće u Sloveniji rezultat globalne krize i recesije, te da je desna opozicija njegovu vladu referendumima blokirala u provedbi potrebnih strukturnih reformi.

"Birači će morati prosuditi je li za Sloveniju rješenje retorika koju nude Janša i njegova stranka, te koja je perspektiva bolja. Ja biračima ne nudim bolji život, ali mogu obećati da im ga kriza neće dodatno pogoršati", rekao je Pahor, dodavši da njegova stranka jamči da se socijalne razlike u društvu neće povećavati.

"Imam viziju i potrebnu energiju za položaj premijera, te znanje i iskustvo o izazovima koji nas čekaju", rekao je Pahor u razgovoru za Slovensku televiziju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

janez janša, borut pahor, slovenije