A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/fidel%20castro.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Fidel Castro bez dlake na jeziku: Obama, glup si! | Politika+
Svijet

NEUNIŠTIV: Fidel Castro bez dlake na jeziku: Obama, glup si!

Ne može shvatiti kako nakon 50 godina blokade i zločina protiv naše zemlje, nisu uspjeli slomiti naš narod, napisao je Castro.

FOTO: Fidel Castro
Piše: PolitikaPlus

Bivši kubanski vođa Fidel Castro američkog je predsjednika Baracka Obamu nazvao glupim jer je zatražio promjene na tom otoku kao uvjet za bolje bilateralne odnose sa Sjedinjenim Državama.

 

Ne može shvatiti kako nakon 50 godina blokade i zločina protiv naše zemlje, nisu uspjeli slomiti naš narod, napisao je Castro.

On je pozvao karipski komunistički otok, koji je pod američkim embargom već pet desetljeća, da se pridruži valu demokratskih promjena koji upravo prolazi arapskim svijetom, te podsjetio da je u zadnjih nekoliko desetljeća demokratizacija protjerala većinu autoritarnih vladara u Latinskoj Americi.

 

- Došlo je vrijeme da se ista stvar dogodi na Kubi. Ako vidimo pozitivne pomake, onda ćemo vam odgovoriti na pozitivan način, poručio je Obama režimu u Havani.

 

Castro je odgovorio sarkazmom u eseju objavljenom u kubanskim državnim medijima.

 

- Kako lijepo! Kako inteligentno! Tolika velikodušnost nije mu pomogla da shvati kako nakon 50 godina blokade i zločina protiv naše zemlje, nisu uspjeli slomiti naš narod, napisao je Castro.

 

On je ustvrdio da će se mnoge stvari promijeniti na Kubi, ali samo zahvaljujući "vlastitim naporima Kubanaca i usprkos Sjedinjenim Državama, možda će se to carstvo srušiti prvo, smatra Fidel.

 

On je također kritizirao nedavnu odluku američkog suca koji je odlučio da jedan osuđeni kubanski agent mora svoje uvjete puštanja na uvjetnu slobodu odraditi u SAD-u i prije toga se ne smije vratiti svojoj obitelji na Kubu.

 

- To se moglo očekivati. Inače bi carstvo prestalo biti carstvo, a Obama bi prestao biti glup, zaključio je Castro.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FIDEL CASTRO, BARRACK OBAMA, KUBA, SAD