A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/BANDIC.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bandić nema pravo na naknadu za predsjedanje turističkom zajednicom | Politika+
Zagreb

POVJERENTSVO: Bandić nema pravo na naknadu za predsjedanje turističkom zajednicom

'Zakon o sprječavanju sukoba interesa po tom pitanju jasan.'

FOTO: Milan Bandić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa mišljenja je da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nema pravo na naknadu za obnašanje dužnosti predsjednika turističke zajednice Grada Zagreba.

 

MATE KAČAN: Zakon o sprječavanju sukoba interesa po tom pitanju jasan i izričit.

Odgovarajući na Bandićev upit, predsjednik Povjerenstva Mate Kačan istaknuo je da je novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa po tom pitanju jasan i izričit, te da je Povjerenstvo mišljenja da Bandić nema na to pravo.

To se, dodao je, ne odnosi na putne i druge opravdane troškove.

Suzana Vardić Bilić (HDZ) u raspravi je ustvrdila da je povjerenstvo puno puta dosad rješavalo slična pitanja, o čemu su objavljeni i akti na internetskim stranicama, upitavši se i zašto se dužnosnici sami o tome ne informiraju umjesto da opterećuju rad povjerenstva ovako trivijalnim pitanjima.

Vlaho Bogišić, član povjerenstva iz redova uglednih javnih djelatnika, izrazio je čuđennje kako dužnosnici Bandićeva ranga imaju vremena i snage predsjedati i tijelima poput turističke zajednice.

"Ako je to u duhu europske prakse, onda je riječ o ceremonijalnom predsjedanju, pa je ovakvo pitanje samo po sebi, i bez obzira na propise, neumjesno", zaključio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turistička zajednica grada zagreba, saborsko povjerenstvo, Milan bandić