Zagreb

ZA RUJAN: Isplata gradske novčane pomoći zagrebačkim umirovljenicima

Novčana pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec rujan 2011. isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od petka, 23. rujna

Piše: PolitikaPlus

Novčana pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec rujan 2011. isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od petka, 23. rujna, izvijestili su danas iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Pravo na novčanu pomoć od 1. siječnja 2005. ostvaruju umirovljenici, državljani Hrvatske s prebivalištem u Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici koji novčanu pomoć ne prime na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do petka, 7. listopada, a nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Sukladno izmjenama i dopunama Odluke o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba, pravo na novčanu pomoć od 1. siječnja 2005. ostvaruju umirovljenici, državljani Hrvatske s prebivalištem u Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine: u prvoj su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno, u drugoj umirovljenici s mirovinom ili mirovinom i ukupnim prihodom od 900,01 kuna do 1.200 kuna mjesečno, a u trećoj umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kuna do 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300 kuna, a umirovljenici III. skupine na 200 kuna pomoći mjesečno.

Za dodatne informacije umirovljenici se mogu javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u Novu cestu 1.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, NOVČANA POMOĆ UMIROVLJENICIMA, MIROVINE, UMIROVLJENICI, SOCIJALNA SKRB