A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pozar-padjene-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatska vojska pretražuje područje skladišta u Pađenima | Politika+
Hrvatska

NAKON POŽARA: Hrvatska vojska pretražuje područje skladišta u Pađenima

Cilj pregleda pronaći i ukloniti eventualno neeksplodirana ubojita sredstava.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Pripadnici Oružanih snaga RH počeli su pregledavati šire područje oko Vojno skladišnog kompleksa (VSK) Pađene u kojem je 13. rujna eksplodiralo streljivo, nakon požara koji je došao izvan kompleksa i velikom brzinom se proširio te zahvatio skladišta.

Cilj pregleda područja oko i u unutar kompleksa je pronaći i ukloniti eventualno neeksplodirana ubojita sredstava, priopćila je Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Pirotehničari i stručne službe Oružanih snaga radove će obavljat svakodnevno od 8 do 18 sati, prema prioritetima koje je definirao Krizni stožer Grada Knina.

Po završetku prioritetnih lokacija, pristupit će se saniranju terena po sektorima u radijusu od pet kilometara od VSK Pađene, a o mjestu i daljnjem tijeku radova Oružane snage će izvještavati javnost.

Obzirom da se dio oštećenog neeksplodiranog streljiva mora iz sigurnosnih razloga uništavati na mjestu pronalaska, MORH napominje kako će građani u okolnim naseljima vjerojatno tijekom narednog razdoblja čuti manje eksplozije čija će jačina detonacija ovisiti o vrsti streljiva te vjetru i niskoj naoblaci.

MORH poziva građane da ne diraju sumnjive i nepoznate predmete te da mjesto eventualnog pronalaska takvih predmeta odmah dojave na telefone: 112, 192 ili Kriznom stožeru na telefon 022/617-943.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

municija, streljivo, skladište streljiva, skladište oružja, požar, pađene, morh, oružje