A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/josip%20kregar.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josip Kregar na listi 'kukuriku koalicije': Trebamo promjene! | Politika+
Zagreb

IZBORI: Josip Kregar na listi 'kukuriku koalicije': Trebamo promjene!

Zbog toga bi se na tome trebali angažirati svi oni koji osjećaju i žele promjene, poručio je Kregar.

FOTO: Josip Kregar
Piše: PolitikaPlus/Hina

Neovisni zagrebački vijećnik Josip Kregar izjavio je danas da je sa oporbenom koalicijom Savez za promjene dogovorio da će kao neovisni kandidat biti na njihovoj izbornoj listi za 1. izbornu jedinicu, i to na četvrtom mjestu, ali i naglasio da takav dogovor još trebaju potvrditi tijela SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a.

 

Zbog toga bi se na tome trebali angažirati svi oni koji osjećaju i žele promjene, poručio je Kregar.

"Krajnje je vrijeme da se okupe sve snage koje žele promjenu vlasti, bez obzira na politički predznak", izjavio je Kregar za Hinu, istaknuvši da je to (okupljanje) i osnovni razlog što se kao neovisni kandidat priklanja tzv. kukuriku koaliciji.

Nužno je, naglasio je, potaknuti promjene u državi i društvu, i to ne samo parolom, nego konkretnim nizom političkih reformi, pri čemu stranački izborni programi trebaju poslužiti tek kao orijentacija, a ne kao dovršeni projekt.

"Zbog toga bi se na tome trebali angažirati svi oni koji osjećaju i žele promjene", poručio je Kregar.

Istaknuo je da svako daljnje zaoštravanje na hrvatskoj političkoj sceni samo produbljuje razlike i stvara pritisak prema svrstavanju uz neki od postojećih stranačkih blokova, te da u takvim okolnostima ocjenjuje kako je "bolje otvoreno se svrstati, nego prikriveno kalkulirati postizborne saveze".

Kregar očekuje i da će unutar lijeve koalicije biti izvjesnih poteškoća i otpora njegovoj kandidaturi, s obzirom da mu je protukandidat na prošlim izborima za zagrebačkog gradonačelnika bio Milan Bandić, tada još u SDP-u, ali je i uvjeren da će tadašnje razlike biti prevladane.

"Sjećam se da su me i tada (2009.) podržavali neki ogranci SDP-a", rekao je Kregar, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu i nezavisni vijećnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, josip kregar, kukuriku koalicija