A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/djuro-popijac-104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Đuro Popijač: Hrvatsko gospodarstvo se oporavlja | Politika+
Mojbiz

KLASA OPTIMIST: Đuro Popijač: Hrvatsko gospodarstvo se oporavlja

"Uspjeli smo bez vanjske pomoći, bez MMF-a oporaviti naše gospodarstvo“

FOTO: Đuro Popijač
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač večeras je izjavio na tribini u Prelogu kako smo u dvije godine pokazali da znamo što nam je činiti u gospodarskoj krizi kakvu svijet ne pamti.


"Uspjeli smo bez vanjske pomoći, bez MMF-a oporaviti naše gospodarstvo“, rekao je ministar na tribini o gospodarstvu i Europskoj uniji. Dodao je da se uz sve probleme plaće u javnom sektoru nisu rezale, da mirovine nisu kasnile ni jedan dan.

"Sve je ovo znak da ćemo i u budućnosti imati ozbiljnije gospodarske pokazatelje, a u sljedećim godinama sigurno ćemo se vratiti tamo gdje smo bili."

Kako je napomenuo sve to uspjeli smo napraviti bez nekog većeg privatizacijskog prihoda. Po njegovim riječima gospodarstvo naše zemlje u 2009. godini imalo je minus od 5,6 posto, što je bila posljedica preljevanja svjetske gospodarske krize. Ona je protutnjala cijelim svijetom i nije mogla ne ostaviti traga na gospodarstvu naše male države, dodao je.


Govoreći o tome što je učinjeno od kada je Jadranka Kosor došla na čelo hrvatske vlade, Popijač je kazao da su se stabilizirale javne financije, primjenjen je program gospodarskog oporavka te su uspješno završeni pregovori o pristupanju Europskoj uniji, što za posljedicu ima da smo danas u pozitivnim gospodarskim kretanjima.

"Sve je ovo znak da ćemo i u budućnosti imati ozbiljnije gospodarske pokazatelje, a u sljedećim godinama sigurno ćemo se vratiti tamo gdje smo bili", najavio je ministar gospodarstva.

Na tribini je pohvalio gospodarstvenike iz Donjeg Međimurja, rekavši da taj industrijski bazen, koji uz Prelog obuhvaća i okolna naselja, može biti mjerilo pripremljenosti za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Popijač smatra da tu rade poduzetnici koji su već dugo, ne samo na europskim, već i svjetskim tržištima, a jedina promjena koju će oni osjetiti kada uđemo u Europsku uniju, kako je dodao, bit će promjena na bolje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

đuro popijač, jadranka kosor, makroekonomija